Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024
Κόσμος 23 Οκτωβρίου 2023

Μαίνονται οι μάχες στο βόρειο Ισραήλ – Ισραηλινός υπ. Άμυνας: «Θα είναι θανατηφόρα επίθεση»

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Ισραήλ

Στοχευμένα είναι τα χτυπήματα με drones στο βόρειο Ισραήλ και ειδικότερα σε συγκεκριμένους στόχους της Χεζμπολάχ που είναι έτοιμη να εκτοξεύσει ρουκέτες στο ισραηλινό έδαφος.

Την ίδια στιγμή μαίνονται οι μάχες στο βόρειο Ισραήλ και συγκεκριμένα στα σύνορα με το νότιο Λίβανο, όπου έχει την έδρα της η Χεζμπολάχ. Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Κώστας Καντούρης, έχουν εκκενωθεί όλα τα χωριά στα σύνορα με το Λίβανο. Χθες εκκενώθηκαν άλλα 14 προστέθηκαν στα 29 που είχαν εκκενωθεί από την αρχή του πολέμου.
Την ίδια στιγμή κλιμακώνεται η ένταση στη Δυτική όχθη όπου εντείνονται οι εχθροπραξίες.

«Θα είναι θανατηφόρα επίθεση»

Ο ισραηλινός στρατός πιέζει το υπουργικό συμβούλιο να εγκρίνει την χερσαία εισβολή στη Γάζα, λέγοντας ότι οι δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή δεν μπορούν να περιμένουν επ αόριστον την εντολή να ξεκινήσουν.

Από την άλλη πλευρά, είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έχει καθυστερήσει αυτή τη χερσαία επιχείρηση καθώς είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ομήρων, στις οποίες δεν συμμετέχει το Ισραήλ αλλά οι ΗΠΑ και το Κατάρ. Απόψε, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε δύο γυναίκες, μετά από διαμεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου,

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ διεμήνυσε σήμερα (23/10) ότι «ετοιμαζόμαστε ενδελεχώς, θα είναι μία θανατηφόρα επίθεση, θα είναι μία συνδυασμένη επίθεση από ξηρά θάλασσα και αέρα». Δαίμεται πως οι ισραηλινοί έχουν βάλει μία άνω τελεία σε αυτήν την επιχείρηση λόγω των ομήρων. Αν τελικά απελευθερωθούν αυτοί οι 50, μένουν άλλοι 172, καθώς είναι 222 οι όμηροι σύμφωνα με τους ισραηλινούς.

Αποστολή ΕΡΤ: Κώστας Καντούρης, κάμερα: Γιάννης Παρίσης, ήχος: Γιάννης Παπαχρήστος – Ευτυχία Πενταράκη, κάμερα: Κάρλος Ρούβιο, ήχος: Παναγιώτα Δερβιτσιώτη

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 66 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram