Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024
Κόσμος 02 Μαΐου 2024

Εμμηνόπαυση στις ΗΠΑ: Η Χάλι Μπέρι και Αμερικανίδες γερουσιάστριες υπέρ της αποδέσμευσης κεφαλαίων για την έρευνα

Εμμηνόπαυση στις ΗΠΑ: Η Χάλι Μπέρι και Αμερικανίδες γερουσιάστριες υπέρ της αποδέσμευσης κεφαλαίων για την έρευνα Εμμηνόπαυση στις ΗΠΑ: Η Χάλι Μπέρι και Αμερικανίδες γερουσιάστριες υπέρ της αποδέσμευσης κεφαλαίων για την έρευνα Εμμηνόπαυση στις ΗΠΑ: Η Χάλι Μπέρι και Αμερικανίδες γερουσιάστριες υπέρ της αποδέσμευσης κεφαλαίων για την έρευνα
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Halle Berry

Αμερικανίδες γερουσιάστριες, από κοινού με τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Χάλι Μπέρι, κατέθεσαν σήμερα ένα νομοσχέδιο που προβλέπει την αποδέσμευση δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων για την έρευνα στο θέμα της εμμηνόπαυσης.

«Η εμμηνόπαυση πρέπει να σταματήσει να αποτελεί μια πηγή ντροπής, πρέπει να μπορούμε να μιλάμε για αυτό το απολύτως φυσιολογικό μέρος της ζωής μας», δήλωσε η Χάλι Μπέρι, γνωστή μεταξύ άλλων για τους ρόλους της “Catwoman” και του κοριτσιού του Τζέις Μποντ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην Ουάσιγκτον.

Προκειμένου να στηρίξει την πρότασή της, η 57χρονη πρωταγωνίστρια ανέφερε μια συνομιλία που είχε προσφάτως με τον γιατρό της, κατά τη διάρκεια της οποίας εκείνος δεν τόλμησε να προφέρει τη λέξη εμμηνόπαυση υπό τον φόβο να μην την προσβάλει.

«Η εμμηνόπαυση δεν είναι μια κακή λέξη», επισήμανε η γερουσιάστρια Πάτι Μάρεϊ. «Και δεν είναι κάτι που το Κογκρέσο και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να παραμελούν».

Το νομοσχέδιο, το οποίο παρουσίασε η Δημοκρατική πολιτικός μαζί με άλλες γερουσιάστριες και των δύο κομμάτων, στοχεύει στην ενίσχυση της ομοσπονδιακής έρευνας, την εκπαίδευση των γιατρών και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε αυτό το θέμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε ένα διάταγμα στα μέσα Μαρτίου με το οποίο έδινε εντολή στη διοίκησή του να καταστήσει την έρευνα για την υγεία των γυναικών προτεραιότητα.

Μεταξύ άλλων ζήτησε από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να «δώσουν προτεραιότητα» στις επενδύσεις που σχετίζονται με την έρευνα για την υγεία των γυναικών, οι οποίες, για παράδειγμα, δεν συμπεριλαμβάνονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στις κλινικές δοκιμές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 8 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram