Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024
Χανιά 19 Απριλίου 2024

Χανιά: Ο Δήμος Αποκορώνου για τις επιπτώσεις στην υγεία από την ανάπτυξη πυλώνων του ΑΔΜΗΕ

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Στο έγγραφο που απέστειλε ο Δήμαρχος Αποκορώνου,Χαράλαμπος Κουκιανάκης προς αρμόδιους φορείς θέτοντάς τους προ των ευθυνών τους, προκειμένου να θέσουν δημοσίως τις απόψεις τους για τα σχεδιαζόμενα έργα του ΑΔΜΗΕ Α.Ε., με στόχο την πλήρη ενημέρωση των πολιτών για τις επαπειλούμενες επιπτώσεις, απάντησε σήμερα 19.04.24 με το υπ’αρίθμ.πρωτ.260 έγγραφό του ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων. Το εν λόγω απαντητικό έγγραφο αναφέρει:

“Πλήθος μελετών ερευνητικών και επιδημιολογικών διεθνώς έχουν αποδείξει τη συσχέτιση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων με βλαβερή επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο τρόπος δράσης των ανθρωπογενών έναντι των φυσικών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων αφορά την πόλωση που δημιουργείται μέσα στα κύτταρα. Οι ηλεκτροστατικές μεταβολές στη διαπερατότητα των διάυλων ιόντων των κυττάρων οδηγούν σε οξειδωτικό stress και βλάβη DNA, πράγμα που οδηγεί σε κυτταρικό θάνατο, γήρανση, νευροεκφυλιστικές παθήσεις, υπογονιμότητα, καρκίνο και κληρονομικές μεταλλάξεις. Παραθέτοντας τη σχετική βιβλιογραφία θεωρούμε καταστροφική την ανάπτυξη υπέργειων δικτύων που σχεδιάζει ο ΑΔΜΗΕ στο Νομό Χανίων και συστήνουμε επειγόντως την εφαρμογή λιγότερο βλαβερών λύσεων για την υγεία του ανθρώπου και για το περιβάλλον, λύσεις που προτιμήθηκαν σε άλλα κράτη σε παρόμοιες καταστάσεις.”

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέφερε σχετικά : “Έχουμε απευθυνθεί σε φορείς προκειμένου να ενισχύσουμε την άποψή μας και να δημιουργήσουμε κατάλληλες συνθήκες για την ενδεχόμενη προσφυγή μας στο Συμβούλιο Της Επικρατείας (ΣΤΕ), εάν δεν προταθεί εναλλακτική λύση, περισσότερο φιλική στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, από τον ΑΔΜΗΕ Α.Ε που δεν είναι άλλη από την υπογειοποίησή του ή ακόμα καλύτερα από τη υποθαλάσσια όδευσή του. Περιμένουμε απόψεις και από τους υπόλοιπους φορείς στους οποίους έχουμε απευθυνθεί αλλά και από κάθε φορέα που επιθυμεί να εκφράσει την άποψή του επί του τόσο σημαντικού ζητήματος, της εγκατάστασης πυλώνων υπερυψηλής τάσης.”

Συνεχίζοντας ο κύριος Κουκιανάκης δήλωσε ότι ολοένα και περισσότεροι δημότες και φορείς ευαισθητοποιούνται και εναντιώνονται απέναντι στην εγκατάσταση των υπέργειων πυλώνων στο νησί μας, ενώ όσοι το είχαν πάρει αψήφιστα, καθημερινά διαψεύδονται. Τη Δευτέρα 22 Απριλίου έχει δρομολογηθεί και συνάντηση στο Δημαρχείο Αποκορώνου με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ.Ξυλούρη, αρμόδια όργανα της Περιφέρειας Κρήτης κ.α. για το οποίο έχουν ενημερωθεί οι αιρετοί του Δήμου μας, οι πρόεδροι των πολιτιστικών συλλόγων , το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου και το ΔΣ του Ιδρύματος “Αγία Σοφία”, προκειμένου να εκφράσουμε τις απόψεις και προτάσεις μας επί του θέματος.

The post Χανιά: Ο Δήμος Αποκορώνου για τις επιπτώσεις στην υγεία από την ανάπτυξη πυλώνων του ΑΔΜΗΕ first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 6 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram