Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024
Χανιά 19 Απριλίου 2024

Μαθήματα ναυαγοσωστικής για τους/τις μαθητές/τριες του ΜΣΧ στο ΝΟΧ, από την ΕΝΑΜΟΝΟΧ

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Το κολυμβητήριο Χανίων επισκέφτηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου 27 μαθητές-μαθήτριες Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Θερίσου Χανίων και 3 καθηγήτριες που αποτελούν την ομάδα του εγκεκριμένου προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο « Προσανατολίζομαι στο νερό ».

Το πρώτο μέρος της επίσκεψης περιελάμβανε επίσκεψη στο χώρο του των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου της Νέας Χώρας που στεγάζετε η Εθελοντική Ναυαγοσωστική Μονάδα του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και παρουσίαση από τους εθελοντές του εξοπλισμού τους. Στη συνέχεια, ολοκληρώνοντας μια σειρά συναντήσεων για τις τεχνικές πρώτων βοηθειών (οι προηγούμενες είχαν πραγματοποιηθεί στο σχολείο), έγινε προσπάθεια να καλλιεργηθούν στους μαθητές δεξιότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση απειλητικών καταστάσεων για την ανθρωπινή ζωή και η θεματολογία αυτήν τη φόρα περιελάμβανε εκπαιδευτικό σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης CPR –ΚΑΡΠΑ , ΚΑΡΠΑ και τήρηση πρωτόκολλου Covid, τεχνητή αναπνοή, χρήση αυτόματου απινίδωτη και τοποθέτηση σε θέση ανάνηψης. Έγινε χρήση φορείου – σανίδας μεταφοράς πρώτων βοηθειών, για στεριά και θάλασσα, με ακινητοποίηση κεφαλής του θύματος και ασφαλή πρόσδεση ιμάντων.

Στο δεύτερο μέρος έγινε πρακτική εκπαίδευση στη πισίνα 25 μέτρων του κολυμβητηρίου, όπου οι μαθητές γνώρισαν τεχνικές ναυαγοσωστικής κολύμβησης, μεθόδους ναυαγοσωστικής διάσωσης με χρήση ή μη κατάλληλου ναυαγοσωστικού εξοπλισμού και ενεπλάκησαν – διαπραγματεύτηκαν υποθετικά σενάρια διάσωσης στο υγρό στοιχειό. Το επιτελείο της ΕΝΑΜΟΝΟΧ που ανάλαβε της υλοποίηση της δράσης αποτελείτο από τους Στέλλα Αρχοντάκη, Νικόλαο Τσιμπίδη, Γιώγια Χαλακατεβάκη και Νίκο Μαρμαριτσάκη.

Ο διευθυντής του σχολείου κύριος Ανδρεδάκης Γεώργιος και οι καθηγήτριες υπεύθυνες του προγράμματος που συνόδευαν και τους μαθητές κύριες Κορνηλάκη Αναστασία, Κωνσταντινοπούλου Μαρία και Χαλακατεβάκη Ειρήνη, ευχαριστούν το Ναυτικό Όμιλο Χανιών (ΝΟΧ) και το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων (ΕΑΚ) για την είσοδο στις εγκαταστάσεις και την παραχώρηση της πισίνας 25 μέτρων και βεβαίως τους εθελοντές της Εθελοντικής Ναυαγοσωστική Μονάδα του Ν.Ο. Χανίων (Ε.ΝΑ.ΜΟ.Ν.Ο.Χ.) που συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση της ημερίδας, αλλά και του προγράμματος καθ όλη την διάρκεια του την σχολική χρονιά 2023-24.

The post Μαθήματα ναυαγοσωστικής για τους/τις μαθητές/τριες του ΜΣΧ στο ΝΟΧ, από την ΕΝΑΜΟΝΟΧ first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 7 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram