Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
Κόσμος 22 Νοεμβρίου 2023

Αλβανία: Το Κοινοβούλιο να εκπληρώσει τον συνταγματικό του ρόλο, με τη συνεργασία πλειοψηφίας και η αντιπολίτευσης, προτρέπει ο Γερμανός Πρέσβης Καρλ Μπέργκνερ

Αλβανία: Το Κοινοβούλιο να εκπληρώσει τον συνταγματικό του ρόλο, με τη συνεργασία πλειοψηφίας και η αντιπολίτευσης, προτρέπει ο Γερμανός Πρέσβης Καρλ Μπέργκνερ Αλβανία: Το Κοινοβούλιο να εκπληρώσει τον συνταγματικό του ρόλο, με τη συνεργασία πλειοψηφίας και η αντιπολίτευσης, προτρέπει ο Γερμανός Πρέσβης Καρλ Μπέργκνερ Αλβανία: Το Κοινοβούλιο να εκπληρώσει τον συνταγματικό του ρόλο, με τη συνεργασία πλειοψηφίας και η αντιπολίτευσης, προτρέπει ο Γερμανός Πρέσβης Καρλ Μπέργκνερ
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Karl Bergner German Ambassador in Albania

Ο Γερμανός πρέσβης στα Τίρανα, Καρλ Μπέργκνερ αντιδρώντας για την τεταμένη κατάσταση στο αλβανικό κοινοβούλιο τις τελευταίες εβδομάδες, καλεί σε συνεργασία την κυβερνητική πλειοψηφία και την αντιπολίτευση.

O Μπέργκνερ δήλωσε ότι η Βουλή πρέπει να είναι ένα φόρουμ όπου οι πολιτικές προτάσεις μπορούν να συζητούνται ανοιχτά και κάλεσε την κυβερνητική πλειοψηφία και την αντιπολίτευση να συνεργαστούν, για να επανέλθει ο θεσμός στον ρόλο του να εξυπηρετεί τους πολίτες.

Ο Πρέσβης Karl Bergner δήλωσε: Παρακολουθώ με ανησυχία τις τελευταίες εξελίξεις στο κοινοβούλιο της Αλβανίας. Δικαίως οι πολίτες της Αλβανίας αναμένουν από το κοινοβούλιο τους να είναι ένα φόρουμ όπου τα μέλη του θα μπορούν να παρουσιάζουν και να συζητούν ανοιχτά διάφορες πολιτικές προτάσεις. Αυτή η ανταλλαγή θα πρέπει να γίνει με ειρήνη και να καθοδηγείται από τους κανόνες που έχει καθορίσει το ίδιο το κοινοβούλιο.

Ως εκ τούτου, καλώ τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης στη Βουλή να συνεργαστούν, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το κοινοβούλιο να εκπληρώνει τον ουσιαστικό συνταγματικό του ρόλο: έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας και της νομοθεσίας προς το συμφέρον των πολιτών που εκπροσωπούνται μέσω βουλευτών.

Πηγή: Euronews Albania

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 38 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram