Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024
Κόσμος 23 Οκτωβρίου 2023

Ανώτερος ηγέτης της Χαμάς: Οι όμηροι θα απελευθερωθούν εάν το Ισραήλ μειώσει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα

Ανώτερος ηγέτης της Χαμάς: Οι όμηροι θα απελευθερωθούν εάν το Ισραήλ μειώσει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα Ανώτερος ηγέτης της Χαμάς: Οι όμηροι θα απελευθερωθούν εάν το Ισραήλ μειώσει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα Ανώτερος ηγέτης της Χαμάς: Οι όμηροι θα απελευθερωθούν εάν το Ισραήλ μειώσει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

ααααα

Ο Khaled Meshaal είναι μια ισχυρή φιγούρα στη Χαμάς, που επέζησε από μια ισραηλινή απόπειρα δολοφονίας σχεδόν πριν από τρεις δεκαετίες. Στην πρώτη του συνέντευξη στη δυτική τηλεόραση μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, είπε στο Sky News ότι οι άμαχοι που κρατούνται από τη Χαμάς θα απελευθερωθούν εάν το Ισραήλ μειώσει την ένταση του βομβαρδισμού της Γάζας.

Ο βασικός διαπραγματευτής της Χαμάς για την τύχη περισσότερων από 200 ομήρων που κρατούνται από την ομάδα στη Γάζα, λέει ότι όλοι οι άμαχοι ανάμεσά τους, θα απελευθερωθούν, εάν πληρούνται οι κατάλληλες συνθήκες.

Τόνισε ότι οι απελευθερώσεις ομήρων δεν μπορούν να γίνουν ενώ η επίθεση του Ισραήλ παραμένει τόσο έντονη.

«Θέλουμε να σταματήσουμε τους τυχαίους βομβαρδισμούς, την ολοκληρωτική καταστροφή, τη γενοκτονία, ώστε οι στρατιώτες του Αλ Κασάμ να πάρουν τους ομήρους από τις θέσεις τους και να τους παραδώσουν στον Ερυθρό Σταυρό ή σε όποιον άλλον. Χρειαζόμαστε τις κατάλληλες συνθήκες για να τους επιτρέψουμε να απελευθερωθούν».

Ο Meshaal επανέλαβε τους ισχυρισμούς ότι 22 όμηροι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές από τότε που συνελήφθησαν.

Η Χαμάς δεν θα πει από ποιες χώρες είναι, αλλά λέει ότι πολλοί από τους νεκρούς είναι Ισραηλινοί.

ΠΗΓΗ: Sky News

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 75 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram