Σάββατο, 04 Μαΐου 2024
Κόσμος 19 Απριλίου 2023

Καναδάς: Πάνω από 155.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε απεργία, απαιτούν αυξήσεις στους μισθούς  

Καναδάς: Πάνω από 155.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε απεργία, απαιτούν αυξήσεις στους μισθούς   Καναδάς: Πάνω από 155.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε απεργία, απαιτούν αυξήσεις στους μισθούς   Καναδάς: Πάνω από 155.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε απεργία, απαιτούν αυξήσεις στους μισθούς  
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Canada Wages Srike

Περισσότεροι από 155.000 δημόσιοι υπάλληλοι προχώρησαν σε απεργία στον Καναδά σήμερα το πρωί. Απαιτούν καλύτερες αυξήσεις στους μισθούς για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, δήλωσε ένα από τα συνδικάτα του δημόσιου τομέα.

«Βρισκόμαστε στην αρχή μιας ιστορικής απεργίας για την επίτευξη συμφωνίας που θα λαμβάνει υπόψη το κόστος ζωής», εξήγησε ο Chris Aylward, εθνικός πρόεδρος του καναδικού συνδικάτου του δημόσιου τομέα AFPC, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη (18/4) το βράδυ.

Η κινητοποίηση, «μία από τις μεγαλύτερες απεργίες στη χώρα», σύμφωνα με το σωματείο, ξεκίνησε τα μεσάνυχτα.

Οι δύο πλευρές διευκρίνισαν ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν. Η κινητοποίηση αναμένεται να παραλύσει πολλές δημόσιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών, της υπηρεσίας διαβατηρίων και μετανάστευσης.

Σχεδόν το ένα τρίτο των ομοσπονδιακών δημοσίων υπαλλήλων θα προχωρήσουν σε απεργία, σύμφωνα με το AFPC. Περίπου 250 απεργίες έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα.

Πηγή: abcnews.al 

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου 

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 53 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram