Τετάρτη, 08 Μαΐου 2024
Κόσμος 14 Απριλίου 2023

Το μήνυμα της Εύας Καϊλή για τα επόμενα βήματά της – Εισαγγελείς από το Μιλάνο στις Βρυξέλλες

Το μήνυμα της Εύας Καϊλή για τα επόμενα βήματά της – Εισαγγελείς από το Μιλάνο στις Βρυξέλλες Το μήνυμα της Εύας Καϊλή για τα επόμενα βήματά της – Εισαγγελείς από το Μιλάνο στις Βρυξέλλες Το μήνυμα της Εύας Καϊλή για τα επόμενα βήματά της – Εισαγγελείς από το Μιλάνο στις Βρυξέλλες
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

BELGIUM-POLITICS-JUSTICE-TRIAL-QATARGATE

Την πύλη των φυλακών Χάρεν, στα βόρεια των Βρυξελλών, πέρασε η Εύα Καϊλή.

Η ευρωβουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, βρίσκεται πλέον σε κατ` οίκον περιορισμό με βραχιολάκι. Φανερά ικανοποιημένη για την αποφυλάκισή της, μέσα από το αυτοκίνητο, η Εύα Καϊλή δήλωσε ότι ο αγώνας συνεχίζεται για να αποδείξει την αθωότητά της. Πώς και πού μπορεί να κινείται και τι θα γίνει με τα καθήκοντά της είναι κυρίαρχα πλέον ερωτήματα, ενώ έξω από το σπίτι της οι δημοσιογράφοι διαγκωνίζονταν για μια δήλωση. Εκεί ήταν και η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Ειρήνη Ζαρκαδούλα.

Με ένα μαύρο αυτοκίνητο, συνοδευόμενη από το δικηγόρο της και τον πατέρα της στη θέση του συνοδηγού, η Εύα Καϊλή έφτασε στο σπίτι της, στο κέντρο των Βρυξελλών.

Η πρώτη δήλωση της κ. Καϊλή, στην πρώτη της εμφάνιση στις κάμερες από τότε που συνελήφθη, είναι στα ελληνικά:

«Σας ευχαριστώ πολύ, με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα που θα είμαι και πάλι κοντά της. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου. Θα τα πούμε σύντομα. Ευχαριστώ πολύ».

Αποχωρώντας από το σπίτι της Εύας Καϊλή ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος περιορίζεται σε μία λιτή δήλωση:

«Η Εύα Καϊλή είναι πάρα πολύ ευτυχισμένη. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται δίπλα στην κόρη της. Δεν ασχολείται με τίποτ’ άλλο. Και εύχεται στην Ελλάδα Καλό Πάσχα. Συγχωρέστε με, αυτή είναι η εντολή. Δε μπορώ να πω τίποτ’ άλλο. Ζητώ την κατανόησή σας».
 
Η δίκη θα γίνει σε 2 χρόνια. Γίνονται προσπάθειες να γίνει και νωρίτερα, αλλά η έρευνα δεν έχει τελειώσει. Μπαίνει τώρα στο δεύτερο στάδιο.

Έχοντας πετύχει τον πρώτο στόχο της αποφυλάκισης η ευρωβουλευτής και η ομάδα της κρατούν προς το παρόν τα χαρτιά τους κλειστά. Εντωμεταξύ οι έρευνες για το Κατάρ Γκέιτ συνεχίζονται. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, δύο εισαγγελείς από το Μιλάνο βρίσκονται ήδη στις Βρυξέλλες για ανταλλαγή στοιχείων με τις βελγικές αρχές.

Οι συνομιλίες της και οι κινήσεις της θα καταγράφονται 24 ώρες το 24 ωρο, ενώ για να βγει από το σπίτι χρειάζεται μία συγκεκριμένη διαδικασία. Συνήθως, στο Βέλγιο, πρέπει να σταλεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 24 ώρες πριν, που να ενημερώνει ότι θα υπάρξει μετακίνηση, αλλιώς εάν βγει από την προκαθορισμένη περίμετρο το βραχιολάκι δίνει σήμα.

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται και στο εάν η Εύα Καϊλή θα θελήσει να επιστρέψει στις εργασίες της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφού πρακτικά αυτό μπορεί να γίνει διαδικτυακά. Ωστόσο, ακόμη αυτό είναι ένα ζήτημα σε εκκρεμότητα, γιατί και από την πλευρά του Κοινοβουλίου αναμένεται η αντίδραση εφόσον η κ. Καϊλή φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο. Πάντως, η ίδια έστειλε και το δικό της μήνυμα λέγοντας χαρακτηριστικά θα τα πούμε σύντομα, οπότε πλέον αναμένεται να μιλήσει η ίδια και να δώσει τη δική της εκδοχή για όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα.

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Ρεπορτάζ: Λήδα Παπαδοπούλου

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 69 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram