Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024
Τέχνες 31 Μαρτίου 2024

Οι Triplicity παρουσιάζουν το “Onibaba” στο Μέγαρο Μουσικής

Οι Triplicity παρουσιάζουν το “Onibaba” στο Μέγαρο Μουσικής Οι Triplicity παρουσιάζουν το “Onibaba” στο Μέγαρο Μουσικής Οι Triplicity παρουσιάζουν το “Onibaba” στο Μέγαρο Μουσικής
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Triplicity - Onibaba

Οι Triplicity παρουσιάζουν το νέο album τους “Onibaba“, στο πλαίσιο του Jazz Breeze Festival, στις 10 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Οι Triplicity, ένα από τα πιο ξεχωριστά σχήματα της Αθηναϊκης jazz και αυτοσχεδιαστικής μουσικής σκήνης, επιστρέφουν στις ζωντανές εμφανίσεις με ένα live έκπληξη όπου θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά το νέο τους album με τίτλο “Onibaba“.

Με τον ιδιαίτερο future fusion ήχο τους και την ξεχωριστή ενέργεια επί σκηνής, οι Πάνος Μπουραζάνης, Γιώργος Σταυρουλάκης και Δημήτρης Κλωνής εγκαινιάζουν δυναμικά το νέο κεφάλαιο στην πολυετή πορεία των Triplicity με μία live performance στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 21:00, στο πλαίσιο του Jazz Breeze Festival.

Ο δίσκος “Onibaba” αποτελεί μία σύμπραξη συναρπαστικών αναζητήσεων και μελωδικών διαδρομών που πλημμυρίζουν από εικόνες και δυνατά συναισθήματα.

Η γλώσσα των Triplicity – στη βάση της δομής της – χρωστάει πολλά στην jazz παράδοση και ακόμη περισσότερα στην επανάσταση του ηλεκτρικού ήχου που ξεκίνησε ο Miles Davis με το θρυλικό Bitches Brew, και ακολούθησαν σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως ο Chick Corea, ο Wayne Shorter και άλλοι. Ταυτόχρονα, συνομιλεί ανοιχτά με τη ροκ κουλτούρα και ιδίως τα προοδευτικά και ψυχεδελικά ρεύματά της, ενώ δε γίνεται να μη λάβουμε υπόψιν μας τη γοητεία που ασκεί στον ήχο του group το σύμπαν της ηλεκτρονικής μουσικής, από τα ambient ηχοτοπία μέχρι τις IDM εξάρσεις. Το ιδιαίτερο αυτό μείγμα ολοκληρώνουν “υπόγειες” επιρροές από αρχέγονους πολιτισμούς της world music και η συνδιαλλαγή τους με την σύγχρονη πραγματικότητα.

Το μουσικό ταξίδι των Triplicity περιγράφεται συχνά ως “μοναδικό”, “αδιαμφισβήτητο”, “σπάνιο εύρημα” ή ακόμα και ως “ονειρική κατάσταση”. Η μουσική τους πορεία συνεχίζει να εξερευνεί βαθύτερα τη διαμόρφωση ενός προσωπικού γλωσσικού μέσου που ενώνει διαφορετικά είδη και εποχές.

Κλείνοντας σχεδόν ήδη μια δεκαετία ως ενεργό συγκρότημα στην Ελληνική σκηνή της jazz και της αυτοσχεδιαστικής μουσικής, ο Γιώργος, ο Παναγιώτης και ο Δημήτρης παραμένουν πιστοί στη βασική αρχή που γέννησε το συγκρότημα: σκληρή δουλειά, εξερεύνηση του ήχου και δημιουργία ενός μουσικού οράματος που βρίσκεται πάντα σε «διάλογο» με το παρόν.

Στη δεύτερη κυκλοφορία τους με τίτλο “Onibaba”, το τρίο επεκτείνει την ηχητική του παλέτα με την χαρακτηριστική χρήση ηλεκτρονικών οργάνων, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει με προσοχή, συνθετικές δομές οι οποίες ξεπερνούν τη λειτουργία ενός απλού αυτοσχεδιαστικού οχήματος. Θα μπορούσε κανείς εύκολα να πει ότι υπάρχει ένας βαθύτερος λόγος που κάθε μουσικό κομμάτι υπάρχει σε αυτόν τον δίσκο. Μοιάζει σα να είναι μία συνεκτική αφήγηση ή κινηματογραφική ταινία…

Η δύσκολη περίοδος της πανδημίας covid-19 και οι προσωπικές δυσκολίες των μελών του συγκροτήματος έκαναν αυτό το άλμπουμ μια αναγκαιότητα και μια πραγματικά ειλικρινή προσπάθεια να αποτυπώσουν μέσα από τη μουσική τους σκέψεις και συναισθήματα. Ο βαθύτερος τους στόχος: το αίσθημα της εξιλέωσης και η συναισθηματική ανύψωση — μια θεραπευτική συνεδρία με τον αυτοσχεδιασμό ως μέσο.

Οι Triplicity συνεχίζουν να εξελίσσονται καθώς εξερευνούν τις ζωντανές δυνατότητες του υλικού τους και εργάζονται ήδη πάνω σε νέες ιδέες. Πολλά περισσότερα έρχονται στο άμεσο μέλλον!

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Τετάρτη, 10 Απριλίου

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ώρα: Έναρξη στις 21:00

Εισιτήρια: http://hatemabsi.lnkiy.in/megaronpresentation

Follow Triplicity:

www.triplicityband.com

Instagram: @triplicityband

Facebook: @triplicityband

YouTube: @TriplicityBand

Contact: triplicityband@gmail.com

Listen Onibaba at https://triplicityband.bandcamp.com/album/onibaba

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 27 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram