Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024
Τέχνες 30 Μαρτίου 2024

Βίντεο: Γιγαντιαία πασχαλινά αυγά διακοσμημένα στο χέρι εκτίθενται σε πόλη της Κροατίας

Βίντεο: Γιγαντιαία πασχαλινά αυγά διακοσμημένα στο χέρι εκτίθενται σε πόλη της Κροατίας Βίντεο: Γιγαντιαία πασχαλινά αυγά διακοσμημένα στο χέρι εκτίθενται σε πόλη της Κροατίας Βίντεο: Γιγαντιαία πασχαλινά αυγά διακοσμημένα στο χέρι εκτίθενται σε πόλη της Κροατίας
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Καλλιτέχνες χρειάστηκαν αρκετές ημέρες για να ζωγραφίσουν γιγαντιαία έργα σε σχήμα αυγού στο πλαίσιο μιας πασχαλινής τοπικής παράδοσης στην Κροατία, η οποία αποτίει φόρο τιμής στη «Ναΐφ» σχολή ζωγραφικής του Χλεμπίνε.

Τα κομμάτια, ορισμένα από τα οποία έχουν ύψος έως και 2 μέτρα, εκτίθενται τώρα στους δρόμους της κοντινής πόλης Κοπρίβνιτσα.

«Αναμειγνύουμε σχολαστικά τα πάντα για να εξασφαλίσουμε ομαλές μεταβάσεις, με αποτέλεσμα μια ολοκληρωμένη εικόνα με τέσσερα μοτίβα», δήλωσε ο τοπικός καλλιτέχνης Zlatko Steficek, ο οποίος φιλοτέχνησε τα γιγαντιαία έργα μαζί με άλλους τρεις καλλιτέχνες.

Η Kristina Socev, υπάλληλος του τουριστικού γραφείου, δήλωσε ότι ορισμένα από τα έργα θα παρουσιαστούν σε μέρη όπως η Νέα Υόρκη και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Η σχολή «Ναίφ» του Χλεμπίνε «έφτασε στο ζενίθ της τη δεκαετία του 1980 με διάσημους καλλιτέχνες όπως οι Generalic, Mraz, Virjusa, Vecenaj, Lackovica Croata και πολλοί άλλοι», δήλωσε η Socev.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 9 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram