Σάββατο, 11 Μαΐου 2024
Τέχνες 21 Φεβρουαρίου 2024

Θεσσαλονίκη: Τα MATAROA AWARDS για την ανάδειξη των νέων καλλιτεχνών έρχονται στην 7η Art Thessaloniki Fair

Θεσσαλονίκη: Τα MATAROA AWARDS για την ανάδειξη των νέων καλλιτεχνών έρχονται στην 7η Art Thessaloniki Fair Θεσσαλονίκη: Τα MATAROA AWARDS για την ανάδειξη των νέων καλλιτεχνών έρχονται στην 7η Art Thessaloniki Fair Θεσσαλονίκη: Τα MATAROA AWARDS για την ανάδειξη των νέων καλλιτεχνών έρχονται στην 7η Art Thessaloniki Fair
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Για 4η χρονιά η Art Thessaloniki Contemporary Art Fair σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΠΕΕΒΕ) διοργανώνουν στο πλαίσιο της 7ης Art Thessaloniki Fair στις 23-26/05/2024 τα MATAROA AWARDS με στόχο την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών.

Οι 10 επιλεγμένοι καλλιτέχνες που προέκυψαν μετά την αξιολόγηση της επιτροπής παρουσιάζουν τη δουλειά τους και αποτελούν ένα από τα σημαντικά projects της φετινής έκθεσης, που είναι έτοιμη να σας υποδεχτεί στο μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο καλλιτεχνικό γεγονός της Βορείου Ελλάδος και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Την επιτροπή αξιολόγησης απαρτίζουν οι:

Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Σύμβουλος Έκδοσης MATAROA.
Γιάννης Φωκάς, Εικαστικός, Ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ.
Δημήτρης Ξόνογλου, Εικαστικός.
Σάνια Παπά, Δρ. Ιστορικός Τέχνης, Λέκτορας Τμήμ. Εικαστικών & Εφαρμοσμ. Τεχνών του ΑΠΘ .
Γιώργος Μυλωνάς, Δρ. Ιστορικός Τέχνης.

Το project MATAROA είναι μια πλατφόρμα για τους Έλληνες καλλιτέχνες και τον σύγχρονο πολιτισμό στην Ελλάδα. Μια πρωτοβουλία της Art-Thessaloniki Fair με την υποστήριξη της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος που στόχο έχει την προώθηση της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολιτιστικής δραστηριότητας. Το project MATAROA έχει τρεις βασικούς πυλώνες: την έντυπη έκδοση, την ιστοσελίδα και τα ομώνυμα βραβεία νέων καλλιτεχνών.

Η Art-Thessaloniki International Contemporary Fair έχει καθιερωθεί ως το σημαντικότερο καλλιτεχνικό γεγονός στο Νότιο-Ανατολικό άκρο της Ευρώπης, που εκτός από την εμπορική της διάσταση, με την παρουσίαση σημαντικών γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεγάλο μέρος της είναι αφιερωμένο στον πολιτισμό με εκθέσεις και projects υψηλού κύρους. Υλοποιείται από τον Παντελή Τσάτση Ιδρυτή και Καλλιτεχνικό της Διευθυντή σε συνεργασία με την ΔΕΘ-HELEXPO.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 19 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram