Σάββατο, 27 Απριλίου 2024
Τέχνες 06 Φεβρουαρίου 2024

Alexx Antaeus: Ο Έλληνας που βραβεύτηκε στα Grammy μιλά στο ΕΡΤNEWS – «Θέλω να συνεργαστώ με Έλληνες καλλιτέχνες»

Alexx Antaeus: Ο Έλληνας που βραβεύτηκε στα Grammy μιλά στο ΕΡΤNEWS – «Θέλω να συνεργαστώ με Έλληνες καλλιτέχνες» Alexx Antaeus: Ο Έλληνας που βραβεύτηκε στα Grammy μιλά στο ΕΡΤNEWS – «Θέλω να συνεργαστώ με Έλληνες καλλιτέχνες» Alexx Antaeus: Ο Έλληνας που βραβεύτηκε στα Grammy μιλά στο ΕΡΤNEWS – «Θέλω να συνεργαστώ με Έλληνες καλλιτέχνες»
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

66th Annual Grammy Awards - Press Room

Ο ελληνικής καταγωγής, μουσικός παραγωγός Alexx Antaeus που απέσπασε, από κοινού με τον γιο του Bob Marley, Julian Marley, το Grammy του Καλύτερου Ρέγκε Άλμπουμ, για τον δίσκο τους «Colors of Royal», μίλησε στην εκπομπή «PRIME» του ΕΡΤNEWS και στον Ηλία Σιακαντάρη για την ζωή και την καλλιτεχνική του πορεία.

«Έφυγα μικρός από Ελλάδα, αν και η μάνα μου, η οποία μας ακούει τώρα στον Πύργο της Ηλείας, είπε “αγόρι μου μη φεύγεις”. Εγώ τελικά έφυγα γιατί ήθελα περιπέτειες. Πήγα σχολείο στο Λος Άντζελες και στο Πανεπιστήμιο σπούδασα μουσική βιομηχανία», είπε αρχικά ο Antaeus.

Πρόσθεσε πως, «επέστρεψα για ένα διάστημα στην Ελλάδα και συνεργάστηκα με τον φίλο μου, Αντρέα Γιατράκο, με τον οποίο είμαστε ακόμα φίλοι και συνεργάτες. Μάλιστα ένα από τα κομμάτια στο άλμπουμ του Julian Marley το έκανε παραγωγή μαζί μου ο Ανδρέας, οπότε υπάρχει κι άλλος Έλληνας σε αυτό το Grammy».

Για τη σχέση του με την κουλτούρα της Τζαμάικα, όπου ο ίδιος ζει και εργάζεται, είπε πως μοιάζει σε κάποιους τομείς με τους Έλληνες και του αρέσει. «Με έχουν δεχτεί σαν δικό τους εκέι», εξήγησε. Ανέφερε μάλιστα πως και η γυναίκα του είναι Τζαμαϊκανή. «Έχει αρχίσει να μιλάει ελληνικά και είχαμε έρθει και το καλοκαίρι στην Ελλάδα παρέα και επισκέφτηκε τα νησιά μας, την Ακρόπολη και την Αρχαία Ολυμπία».

Σχετικά με την γνωριμία του με τον γιό του Bob Marley, Julian Marley, ο Alexx Antaeus είπε ότι αρχικά γνωρίστηκε με ένα από τα αδέρφια του Julian, και μία από τις κόρες του. «Ο Julian ήρθε στο κλαμπ που είχα στο Κίνγκστον, και μέσα στο μαγαζί είχα χτίσει και στούντιο ηχογραφήσεων για να μπορώ να συνδυάζω το εστιατόριο, το μπαρ και τη μουσική. Τον καλέσαμε στο στούντιο και έπαιξα κάποια κομμάτια που είχα γράψει, κι έτσι ξεκίνησε αυτή η συνεργασία».

Όσο για την σπουδαία πορεία του και τη νίκη στα βραβεία τόνισε πως: «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι καθορίζουμε την τύχη μας με αυτά που κάνουμε και αυτά που σκεφτόμαστε. Βέβαια κανείς δεν ξέρει τι φέρνει το αύριο. Αλλά όσο περισσότερο ενέργεια βάζουμε σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να τα πετύχουμε» και πρόσθεσε πως ο «επόμενος στόχος είναι κι άλλα Grammy. Θέλω να κάνω και κάποιες δουλειές με Έλληνες καλλιτέχνες που ήδη βρίσκονται υπό συζήτηση. Μια από αυτές είναι με τον Μπο. Θέλω επίσης να συνεχίσω να συνεργάζομαι με τον Ανδρέα Γιατράκο, με τον οποίο είμαστε φίλοι και συνεργάτες».

Έκλεισε με την υπόσχεση πως το επόμενο Grammy θα το αφιερώσει στην Ελλάδα!

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 27 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram