Κυριακή, 28 Απριλίου 2024
Τέχνες 06 Φεβρουαρίου 2024

30 χρόνια 9.58 FM- Το διαχρονικό σημείο αναφοράς στον πολιτισμό

30 χρόνια 9.58 FM- Το διαχρονικό σημείο αναφοράς στον πολιτισμό 30 χρόνια 9.58 FM- Το διαχρονικό σημείο αναφοράς στον πολιτισμό 30 χρόνια 9.58 FM- Το διαχρονικό σημείο αναφοράς στον πολιτισμό
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Στιγμιότυπο 2024-02-06, 11.58.45 πμ

«9.58FM – Σταθμός στον Πολιτισμό» ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 6 Φεβρουαρίου 1994,ενόψει της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης «Θεσσαλονίκη-1997». Με την πάροδο των χρόνων, κατόρθωσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του πολιτισμού. Εξειδικεύεται στην παρουσίαση και προβολή της καλλιτεχνικής δημιουργίας και δραστηριότητας και στην εν γένει προαγωγή του πολιτισμού, της παιδείας και των τεχνών. Μουσικά, διακρίνεται για τα ιδιαίτερα προγράμματά του με μουσική ελληνική και παγκόσμια(κλασική, τζαζ, έθνικ κ.α.)

Εκδήλωση για τα 30 χρόνια λειτουργίας του έγινε στο μουσείο σύγχρονης τέχνης Momus, με τη φωνή της θρυλικής Μελίνας Μερκούρη στην έναρξη.
Άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών παρήγαγαν εκπομπές ειδικά για τον 9.58 fm, βγάζοντας τις φωνές και τις ιστορίες τους στον αέρα του ραδιοφώνου. Όλο αυτό το υλικό αξιοποιήθηκε και σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους της πόλης, την πρώτη περίοδο του 9.58 εκδόθηκαν 35 βιβλία και 17 λογοτεχνικά και μουσικά CD.

Όπως τόνισε ο Προϊστάμενος προγραμμάτων ραδιοφώνου 9.58, κ. Δημήτρης Νικολούδης, στην εκπομπή “Μέρα με Χρώμα” της ΕΡΤ3, ο κόσμος “αγκάλιασε αυτό το ραδιόφωνο από την πρώτη στιγμή, ένα ραδιόφωνο που πήρε μία πολύ καλή πορεία… η Βάνα Χαραλαμπίδου μάζεψε όλες τις πνευματικές φωνές εκείνης της εποχής και τις έφερε στο ραδιόφωνο, ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα τότε”. Ο κ. Νικολούδης επισήμανε ακόμη ότι μελλοντικός στόχος είναι να ενταχθούν νέες φωνές στο πρόγραμμα του 9.58 και να επεκταθούν οι συνεργασίες του με καλλιτεχνικούς και άλλους φορείς της Θεσσαλονίκης.
Ο Γιώργος Καλιεντζίδης, δημοσιογράφος του 9.58 και συντονιστής της Λέσχης Ανάγνωσης ΕΡΤ3, είπε ότι, αν μπορούσε, θα ξανάρχιζε με τον 9.58 από την αρχή.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 27 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram