Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
Τέχνες 22 Σεπτεμβρίου 2023

Επιστημονικό συνέδριο με θέμα “Θησαυροί από το Κοργιαλένειο Μουσείο” στο Αργοστόλι

Επιστημονικό συνέδριο με θέμα “Θησαυροί από το Κοργιαλένειο Μουσείο” στο Αργοστόλι Επιστημονικό συνέδριο με θέμα “Θησαυροί από το Κοργιαλένειο Μουσείο” στο Αργοστόλι Επιστημονικό συνέδριο με θέμα “Θησαυροί από το Κοργιαλένειο Μουσείο” στο Αργοστόλι
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Αφίσα συνεδρίου

Το Κοργιαλένειο Μουσείο, σε συνεργασία με τις Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης και την τεχνική υποστήριξη του Δήμου Αργοστολίου, οργανώνει επιστημονικό συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί στο Αργοστόλι στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη από την Παρασκευή το απόγευμα 22 έως και την Κυριακή το μεσημέρι 24 Σεπτεμβρίου 2023, με θέμα:

ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Συνέδριο πλαισιώνεται από δύο εκθέσεις:

1) Εικαστική έκθεση με τον τίτλο Συνομιλίες, για την οποία εργάστηκαν επτά σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες εμπνεόμενοι από εκθέματα του Μουσείου.

2) Δαντέλλες από ίνες αθανάτου, στην οποία θα εκτεθούν έργα από τις συλλογές του Κοργιαλενείου Μουσείου, του Χαροκοπείου Εργαστηρίου και από ιδιωτική συλλογή.

Συμμετέχουν περί τους 25 εξειδικευμένους επιστήμονες και ειδικούς σε κάποιο τομέα, οι οποίοι θα παρουσιάσουν επιλεγμένα αντικείμενα από τις συλλογές του μουσείου, με σκοπό να  γίνει γνωστός ο πλούτος των εκθεμάτων και η σημασία τους για την ιστορία του τόπου.

Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στη μνήμη της ιδρύτριας του Μουσείου Ελένης Κοσμετάτου, η οποία το οργάνωσε και το λειτούργησε με υποδειγματικό για την εποχή του τρόπο και εργάστηκε με αφοσίωση, ευσυνειδησία και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς «Ο Μπάλλος», θα παρουσιάσει κεφαλονίτικους χορούς με την επιμέλεια της Ελένης Λιναρδάτου και της Εύης Πεφάνη. Παίζουν ο Λαμπρογιάννης Πεφάνης βιολί και ο Παναγής Σκλάβος κιθάρα. Στο πλαίσιο ειδικής ανακοίνωσής τους συμπράττει και ο Μπάμπης Κακαρούμπας, παίκτης σκορτσάμπουνου.

Είσοδος ελεύθερη.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 39 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram