Κυριακή, 12 Μαΐου 2024
Ειδήσεις 28 Απριλίου 2024

Διασταυρώνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα ξίφη τους ενόψει ευρωεκλογών

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

vouli

Ανεβάζουν τους τόνους της κριτικής τους έναντι της κυβέρνησης οι πολιτικοί αρχηγοί ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την επίσκεψή του στο Αγρίνιο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απέτυχε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πολιτών. Σημείωσε ό,τι κατέστησε την Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, ενώ καυτηρίασε τη στάση της έναντι των τραπεζών. «Όταν λοιπόν κάποιος βγάζει 3 δισεκατομμύρια κι εσύ του βγάζεις πρόστιμο 41 εκατομμύρια ευρώ, τι του λες. Σταμάτα ή προχώρα. Τις τράπεζες και τους ισχυρούς υπηρετούν με αυτά τα πολύ μικρά πρόστιμα που βάζουν και εσείς πληρώνετε από την τσέπη σας», τόνισε.

Με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη της 9ης Ιουνίου κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ και να γυρίσουν την πλάτη σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. «Να αποδοκιμάσουμε την αλαζονεία και τη διαφθορά του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη. Και στην ερώτηση, γιατί να μην ψηφίσουμε, την παρέα του κ. Κασσελάκη είναι γιατί αυτή η παρέα περιφρονεί τις αρχές, τις αξίες και τις ιδέες της Αριστεράς», ανέφερε.

Μετά τον Καναδά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέπτεται τη Νέα Υόρκη, όπου και συναντήθηκε με τον Γενικό Πρόξενο και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, αλλά και με το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Αμαζόνιο.«Θα είναι μια καλή ευκαιρία να συζητήσουμε με τους ομογενείς, να τους καλέσουμε να συμμετέχουν στις εκλογές. Υπάρχει η δυνατότητα τώρα, με την επιστολική ψήφος» επισήμανε.

Ο κ. Κουτσούμπας βρέθηκε και στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. «Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αγωνίζονται για ελευθερία στην Παλαιστίνη, για να σταματήσει αυτός ο βάρβαρος άδικος πόλεμος, η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού».

Υψηλοί τόνοι και από τον Κυριάκο Βελόπουλο, «Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για καλές θέσεις εργασίας, για αμοιβές υψηλές είναι το λιγότερο προσβλητικές, γιατί ο ίδιος οδήγησε τους Έλληνες στη μετανάστευση και ο ίδιος έδωσε μισθούς πείνας στους Έλληνες».

Έμφαση στην ακρίβεια και την ανισότητα δίνει η Νέα Αριστερά, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παράγει φτωχούς και η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA: «Έχουμε μια διαχείριση πολιτική, ιδίως σε ό,τι αφορά την καθημερινότητα και την οικονομία, η οποία παράγει φτωχούς, την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Επτά στους δέκα Έλληνες δηλώνουν ότι είναι φτωχοί».

«Η επιδίωξη μας είναι ότι όταν εντοπίσουμε Ευρωπαίους εκλεγμένους βουλευτές που ανήκουν, θα πω μια φράση έτσι, στο ορθόδοξο τόξο που είναι της μόδας τα τόξα, αυτή την εποχή να γίνει μια ξεχωριστή ομάδα, όπως είναι κάποιες άλλες ομάδες, όπως προαναφέραμε, που θα είναι η ορθόδοξη ομάδα» ανέφερε ο κ. Δημήτρης Νάτσιος.

Από την πλευρά της και με αφορμή την μαύρη επέτειο της εισόδου των ναζιστικών στρατευμάτων στην Αθήνα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρέθηκε στο Χαϊδάρι, όπου έγινε εκδήλωση μνήμης για τους 200 εκτελεσθέντες στην Καισαριανή. Έχοντας δίπλα της την κόρη του Λάκη Σάντα, έθεσε για άλλη μια φορά το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. «Η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών αποτελεί εθνικό μας χρέος και χρέος προς τους ήρωες της Αντίστασης που αγωνίστηκαν για να μας παραδώσουν ελευθερία».

Στο δρόμο για τις ευρωεκλογές οι πολιτικοί αρχηγοί θα εντείνουν τις περιοδείες τους σε όλη την Ελλάδα.

Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 6 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram