Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024
Ειδήσεις 15 Απριλίου 2024

Μέση Ανατολή: Αυτοσυγκράτηση συνιστά η Αθήνα – Ανησυχία για το παγκόσμιο εμπόριο

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Iran Nuclear

Με τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή να είναι περισσότερο κλονισμένες από ποτέ και τη δυτική συμμαχία να εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια για τη μορφή και κυρίως το μέγεθος μιας πιθανής επιχειρησιακής απάντησης του Ισραήλ στο Ιράν, η Αθήνα καλεί σε αυτοσυγκράτηση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει: «Καταδικάζουμε την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. Κάθε κλιμάκωση τώρα θα ήταν σημαντική απειλή στην σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ αλλά την ίδια στιγμή ζητάμε από όλες τις πλευρές να δείξουν την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί αυτό που θα μπορούσε να ήταν μία πολύ επικίνδυνη περαιτέρω κλιμάκωση».

Η Αθήνα βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με το Τελ Αβίβ, χωρίς να κρύβει τις ανησυχίες της για περαιτέρω επιπτώσεις στους τομείς της ναυσιπλοΐας και του παγκόσμιου εμπορίου.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις μαζικές επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ» και πρόσθεσε «θα πρέπει να επιδειχθεί η οφειλόμενη αυτοσυγκράτηση. Η περιοχή και ο κόσμος ολόκληρος δεν αντέχει περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών».

Επίσης, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε εγρήγορση και για μια πιθανή έξαρση του μεταναστευτικού.

Ο Παύλος Μαρινάκης κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε: «η Ελλάδα είναι μια σταθεροποιητική δύναμη στην ευρύτερη περιοχή» και συνέχισε ό,τι «Και στη διαχείριση ενδεχόμενων αυξημένων προσφυγικών ροών ότι έχει τα αντανακλαστικά να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση, δεν είμαστε σε αυτό το σημείο».

Από την πλευρά τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτιμούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή τα επόμενα 24ωρα και την ανησυχία του για ευρύτερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί αξιακά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.

Κριτική στη στάση της κυβέρνησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας Γενικός Γραμματέας ΚΚΕ σημειώνει: « Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές».

Η Ελληνική Λύση υπογραμμίζει: «Η Ελλάδα απουσιάζει χαρακτηριστικά από τις εξελίξεις που την αφορούν άμεσα. Αντί να λειτουργεί ως δίαυλος άμβλυνσης των διαφόρων μετατρέπεται σε ετερόφωτη αποικία».

Η Νίκη αναφέρει :«Η μόνη θέση της Ελλάδος, εμπρός στον παραλογισμό, διεύρυνσης των πολεμικών συγκρούσεων, πρέπει να είναι υπέρ της Ειρήνης και της ουδετερότητας».

Ρεπορτάζ: Πιέρρος Τζανετάκος, Γεωργία Σκιτζή

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 7 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram