Τρίτη, 07 Μαΐου 2024
Ειδήσεις 19 Ιουλίου 2023

Γ. Αρτοποιός: Οι εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα σε Δυτική Αττική, Λουτράκι και Ρόδο

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής

Την ισχύουσα κατάσταση για τις πυρκαγιές που καίνε περιοχές της χώρας, περιέγραψε με την τελευταία του ενημέρωση o εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, κ. Γιάννης Αρτοποιός.

Για την πυρκαγιά στη Δυτ. Αττική από τα Δερβενοχώριαο κ. Γιάννης Αρτοποιός τόνισε: «Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 9 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα».

Για το πύρινο μέτρωπο στο Λουτράκι, ανέφερε: «Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 3 αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονίζει τη διαδικασία».

Για τη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ρόδο αλλά κινείται προς το κέντρο του νησιού, ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε ότι ακριβώς για αυτό «εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για να εκκενωθούν οι οικισμοί Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά. Εκεί επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα».

Η χώρα υπέβαλε αίτημα βοήθειας προς τον ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων που θα διαθέτουν και πυροσβεστικά οχήματα. «Στο αίτημά μας ανταποκρίθηκαν: η Ρουμανία, που θα διαθέσει πεζοπόρα τμήματα με 40 πυροσβέστες, 5 υδροφόρα οχήματα και ακόμη 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα που θα φτάσουν αύριο στη χώρα μας. Η Σλοβακία, που θα διαθέσει πεζοπόρα τμήματα με 15 πυροσβέστες και 15 υδροφόρα οχήματα που θα φτάσουν στην Ελλάδα την Παρασκευή. Η Πολωνία η οποία θα διαθέσει πεζοπόρα τμήματα με 149 πυροσβέστες και 49 υδροφόρα οχήματα, που θα φτάσουν στη χώρα την Παρασκευή», ενημέρωσε ο κ. Αρτοποιός.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες έχουν έρθει στη χώρα μας επίσης μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη από Ιταλία και Γαλλία.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 37 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram