Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
Κόσμος 07 Μαΐου 2024

Το Ισραήλ κατέλαβε και έκλεισε την παλαιστινιακή πλευρά στο περάσμα της Ράφα – Βίντεο με τη στιγμή που μπαίνουν τα τανκς

Το Ισραήλ κατέλαβε και έκλεισε την παλαιστινιακή πλευρά στο περάσμα της Ράφα – Βίντεο με τη στιγμή που μπαίνουν τα τανκς Το Ισραήλ κατέλαβε και έκλεισε την παλαιστινιακή πλευρά στο περάσμα της Ράφα – Βίντεο με τη στιγμή που μπαίνουν τα τανκς Το Ισραήλ κατέλαβε και έκλεισε την παλαιστινιακή πλευρά στο περάσμα της Ράφα – Βίντεο με τη στιγμή που μπαίνουν τα τανκς
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

AFP-TV_20240507_WAR_PSE_RafahConflict_34R3763_en

Στην κόψη του ξυραφιού ακροβατεί η Μέση Ανατολή, καθώς το Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση της επιχείρησης στη Ράφα. Παρά το «ναι» της Χαμάς, στην πρόταση Αιγύπτου και Κατάρ για, κατάπαυση του πυρός, ανοικοδόμηση της Γάζας, επιστροφή των εκτοπισμένων στον βορρά και ανταλλαγή ομήρων, η κυβέρνηση Νετανιάχου τηρεί σκληρή στάση. Ο ισραηλινός στρατός μάλιστα, χτυπά τη Χαμάς στην ανατολική Ράφα, την ώρα που το Τελ Αβίβ στέλνει αντιπροσωπεία στο Κάιρο για να συζητήσει την πρόταση εκεχειρίας. Από τους νυχτερινούς σφοδρούς βομβαρδισμούς 11 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, ενώ ο ισραηλινός στρατός μετέδωσε πως κατέλαβε την παλαιστινιακή πλευρά της συνοριακής διέλευσης στη Ράφα, η οποία συνδέει τη Λωρίδα της Γάζας με την Αίγυπτο.

Κλειστά τα σημεία διέλευσης της ανθρωπιστικής βοήθειας σε Ράφα και Κερέμ Σαλόμ

«Εχουμε επιχειρησιακό έλεγχο στη ζώνη», ανέφερε ο στρατός του Ισραήλ σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως αναφέρεται «αποκλειστικά στην πλευρά της διέλευσης στη Λωρίδα της Γάζας». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εκτός από το πέρασμα στη Ράφα, έχει κλείσει το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ, για λόγους ασφαλείας, το οποίο θα ανοίξει ξανά όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Πάντα κατά τον ισραηλινό στρατό, μονάδες του επιχειρούν από χθες το βράδυ στην ανατολική Ράφα, όπου κατ’ αυτόν οι περισσότεροι άμαχοι και ορισμένοι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις απομακρύνθηκαν εσπευσμένα.

Η τοπική αρχή που διαχειρίζεται τη διέλευση έκανε γνωστό πως το σημείο έχει κλείσει, εξαιτίας της παρουσίας ισραηλινών αρμάτων μάχης και αυτοκινούμενων πυροβόλων έχουν αναπτυχθεί εκεί. Πηγές του πρακτορείου ειδήσεων Reuters σε ανθρωπιστικούς οργανισμούς επιβεβαίωσαν ότι η ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας έχει ανασταλεί.

Μέσω της συγκεκριμένης συνοριακής διέλευσης εισέρχεται το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας που φθάνει στον θύλακο υπό πολιορκία, το σύνολο του πληθυσμού του οποίου αντιμετωπίζει λιμό, κατά τον ΟΗΕ.

Δείτε το βίντεο με τη στιγμή της εφόδου των ισραηλινών αρμάτων μάχης

Μετά τις επιχειρήσεις που διεξήγαγε στην πόλη της Γάζας και κατόπιν στη Χαν Γιούνις το Ισραήλ απειλεί εδώ και εβδομάδες να τις συνεχίσει στη Ράφα, που χαρακτηρίζει το «τελευταίο» οχυρό της Χαμάς. Όμως στην πόλη έχουν βρει καταφύγιο 1,2 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους εκτοπισμένοι από άλλους τομείς του μικρού παραθαλάσσιου θυλάκου.

Χθες το πρωί, αφού οι συνομιλίες στο Κάιρο δεν έφεραν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως άρχισε επιχείρηση εσπευσμένης απομάκρυνσης 100.000 ανθρώπων από τη Ράφα.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 7 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram