Κυριακή, 28 Απριλίου 2024
Ειδήσεις 11 Μαΐου 2023

Ανδρουλάκης κατά την αποχώρησή του από το debate: «21/5 να πάρουμε απόφαση αλλαγής – Στον ελληνικό λαό αξίζει κάτι πολύ περισσότερο»

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

ANDROUL

«Επειδή ακριβώς στο θέμα της Δικαιοσύνης σε κάθε κανονικό ευρωπαϊκό κράτος δεν υπάρχουν νησίδες ατιμωρησίας, η δικαιοσύνη θα κάνει σωστά τη δουλειά της και όποιος έχει βλάψει το δημόσιο συμφέρον, τους θεσμούς, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα θα βρεθεί προ των ευθυνών του», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την έξοδό του από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, μετά το τέλος του debate των πολιτικών αρχηγών, λίγο μετά από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Πρόσθεσε, ακόμη:

«Στο θέμα των υποκλοπών θα μάθουμε πολλά και πιστεύω να θωρακιστεί η χώρα μας από τέτοιες ανάλογες πρακτικές που μπορεί να την βλάψουν στο μέλλον. Στο debate νομίζω έγινε μια γόνιμη συζήτηση, πολιτισμένη. Καλό θα είναι να μπαίνουμε σε αυτό το μονοπάτι της συνεννόησης ακόμη και όταν δεν υπάρχουν πλαίσια συγκυβέρνησης, διότι η συνεννόηση βοηθάει να υπάρχει ενότητα, να υπάρχει κοινή στρατηγική σε σοβαρά θέματα όπως είναι τα εθνικά θέματα και θέματα που αφορούν το κοινωνικό κράτος.

Εγώ προ των εκλογών αυτό που θέλω να πω στους πολίτες, στους τηλεθεατές σας, είναι ότι είναι μια χρυσή ευκαιρία η 21 Μαΐου να πάρουμε απόφαση αλλαγής για να αφήσουμε στο παρελθόν κακώς κείμενα, κακές νοοτροπίες που έχουν βλάψει το λαό μας, έχουν βλάψει τη χώρα μας. Και εννοώ νοοτροπίες δεσποτισμού, αυταρχισμού, πελατειακού κράτους, όπου ο κυβερνών νομίζει ότι το κράτος είναι λάφυρο του και το χρησιμοποιεί με όρους που είναι μακριά από τις ευρωπαϊκές αξίες.

Στον ελληνικό λαό αξίζει κάτι πολύ περισσότερο. Και πιστεύω ότι σε αυτή τη νέα εποχή του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης μπορεί ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ να μπει ανάχωμα σε αυτές τις πρακτικές, οι οποίες νομίζω ότι πρέπει να μείνουν στο παρελθόν και να πάμε σε μια νέα εποχή όπου το κράτος θα είναι εγγυητής του δημοσίου συμφέροντος όλων των πολιτών.

(…) Εγώ θα κάνω ακριβώς αυτό που έχω πει στον ελληνικό λαό. Γι’ αυτό ζητώ ένα ποσοστό νίκης, μια ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή να έχουμε σταθερότητα και όχι στασιμότητα.

Η στασιμότητα οδηγεί σε παρακμή. Δεν χρειάζεται μια από τα ίδια. Χρειάζεται μια κυβέρνηση η οποία θα είναι στα ευρωπαϊκά πρότυπα με προγραμματικές συγκλίσεις, με πρόσωπα τα οποία είναι κοινής αποδοχής να οδηγήσουν τη χώρα σε μια θεσμική κανονικότητα και σε μια οικονομική ανάπτυξη βιώσιμη.

(…) Εγώ κάνω έναν αγώνα να αναγεννηθεί το ΠΑΣΟΚ Δημοκρατική Παράταξη και πιστεύω ότι σε αυτή τη νέα εποχή έχει αξία μια δημοκρατική παράταξη ισχυρή, που να βάλει τέλος και στον ελιτισμό της Νέας Δημοκρατίας και στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια ισχυρή κεντροαριστερή παράταξη μπορεί να βοηθήσει στην κανονικοποίηση του πολιτικού συστήματος συγκριτικά με αυτά που ζήσαμε τα τελευταία οκτώ χρόνια.

(…) Η λαϊκή ετυμηγορία καθορίζει όλα τα υπόλοιπα. Εγώ αγωνίζομαι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη και πιστεύω ότι έχει έρθει εποχή να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες όλων των δημοκρατών προοδευτικών πολιτών που έχουν απογοητευθεί και από το δήθεν φιλελεύθερο κύριο Μητσοτάκη και από το δήθεν αριστερό κ. Τσίπρα.

Εκτιμώ ότι η παράταξή μας θα πάει πολύ καλά και πρέπει την επόμενη μέρα να οικοδομήσουμε αυτού του τύπου τις συνεργασίες. Είναι ευρωπαϊκού χαρακτήρα, βοηθούν την εθνική συνεννόηση και πάντα σε σχέση με τα προγράμματα όχι διανομή καρεκλών εξουσίας. Τα είδαμε αυτά στο παρελθόν. Ελπίζω για το καλό της χώρας να μην το ξεχνάμε και στο μέλλον».

Στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές το ertnews.gr παρουσιάζει όλες τις εξελίξεις, από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής των εκλογών. Θα είναι παρών στην μάχη της ενημέρωσης καλύπτοντας όλα τα γεγονότα με αντικειμενικότητα και δίνοντας στο αναγνωστικό κοινό σωστή και ακριβή ενημέρωση για την προεκλογική εκστρατεία, τους εκλογικούς καταλόγους, τους υποψηφίους των κομμάτων, το άνοιγμα της κάλπης, τα εκλογικά αποτελέσματα (των τελευταίων 10 εθνικών εκλογών στην Ελλάδα).

Σημαντικός ενδιάμεσος σταθμός το debate των πολιτικών αρχηγών στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ όπου οι Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης ΤσίπραςΝίκος ΑνδρουλάκηςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΚυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης συμμετέχουν στην τηλεοπτική αναμέτρηση στο δρόμο για τις εκλογές του 2023.

Το βράδυ των εκλογών θα μπορέσετε πρώτοι να διαβάσετε όλες τις εξελίξεις της ημέραςαναλύσεις για το αύριο της χώρας, τα πρώτα exit polls καθώς και τα τελικά αποτελέσματα.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 82 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram