Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024
Ειδήσεις 10 Μαΐου 2023

Εκλογές – debate ― Δ. Κουτσούμπας για Παιδεία: Η κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής από μόνη της δεν λύνει τα προβλήματα

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

ΚΟΥΤΣ (1)

«Η κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής από μόνη της δεν λύνει τα προβλήματα» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας απαντώντας σε ερώτηση της Σίας Κοσιώνη. Πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι το ΚΚΕ προτείνει δέσμη μέτρων για την αναβάθμιση της παιδείας των παιδιών μας και βεβαίως μέσα σε αυτά είναι και η κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής την οποία η ΝΔ την προώθησε διότι θεωρεί ότι δεν μπορούν να μπαίνουν με 8000 μόρια για παράδειγμα, με τέτοιο χαμηλό επίπεδο στα ΑΕΙ οι νέοι μας, αλλά μπορούν όμως οι ίδιοι με τα 8000 μόρια να πληρώνουν 8000 ευρώ για να πηγαίνουν σε ιδιωτικά κολλέγια τα οποία έχουν εξισωθεί με πανεπιστημιακά πτυχία. Και βεβαίως ο κ. Τσίπρας το λέει αυτό, ανέξοδες υποσχέσεις, προεκλογικές, για αυτό είπα ο λαός μας και η νεολαία να κρατήσει μικρό καλάθι, την ίδια ώρα που λέει ότι θα το κάνει αυτό ως πρώτο άρθρο, ως πρώτο νόμο, την ίδια στιγμή βάζει έναν μεγάλο κόφτη που είναι η επιλογή μόνο δέκα τμημάτων στο μηχανογραφικό, που σημαίνει το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο, δηλαδή να κόβονται πάρα πολλά παιδιά και να μένουν εκτός από αυτή τη διαδικασία. Αυτή είναι η ουσία».

Σε ερώτηση για το αν θα έβλεπε θετικά τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για την υγεία είπε μεταξύ άλλων ότι καμιά κυβέρνηση αντιλαϊκή δεν πρόκειται να στηρίξει ή να ανεχθεί το ΚΚΕ. «Το επαναλαμβάνουμε δεν υπάρχουν ένα, δυο ή τρία ζητηματάκια. Δεν είναι μόνο η ελάχιστη βάση εισαγωγής, δεν είναι μόνο να πάρει να κάνει κάποιες προσλήψεις σε ένα νοσοκομείο Η συνολική πολιτική και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην υγεία όσο και στην παιδεία είναι σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση με αυτό που προτείνει το ΚΚΕ και που απαιτεί το εκπαιδευτικό κίνημα, η νεολαία, οι φοιτητές, οι μαθητές».

Στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές το ertnews.gr παρουσιάζει όλες τις εξελίξεις, από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής των εκλογών. Θα είναι παρών στην μάχη της ενημέρωσης καλύπτοντας όλα τα γεγονότα με αντικειμενικότητα και δίνοντας στο αναγνωστικό κοινό σωστή και ακριβή ενημέρωση για την προεκλογική εκστρατεία, τους εκλογικούς καταλόγους, τους υποψηφίους των κομμάτων, το άνοιγμα της κάλπης, τα εκλογικά αποτελέσματα (των τελευταίων 10 εθνικών εκλογών στην Ελλάδα).

Σημαντικός ενδιάμεσος σταθμός το debate των πολιτικών αρχηγών στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ όπου οι Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης ΤσίπραςΝίκος ΑνδρουλάκηςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΚυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης συμμετέχουν στην τηλεοπτική αναμέτρηση στο δρόμο για τις εκλογές του 2023.

Το βράδυ των εκλογών θα μπορέσετε πρώτοι να διαβάσετε όλες τις εξελίξεις της ημέραςαναλύσεις για το αύριο της χώρας, τα πρώτα exit polls καθώς και τα τελικά αποτελέσματα.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 72 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram