Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024
Χανιά 22 Μαρτίου 2024

Η ΓΕΚ Τέρνα προσωρινός ανάδοχος της σύμβασης παραχώρησης του νέου ΒΟΑΚ

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Το «πράσινο» φως για την ανάδειξη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ως προσωρινού αναδόχου για το νέο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) άναψε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, εγκρίθηκε το Πρακτικό της Εξέτασης των Φακέλων της Β’ Φάσης του Διεθνούς Διαγωνισμού, σύμφωνα με το οποίο η κοινοπραξία Άκτωρ Παραχωρήσεις – Μυτιληναίος έλαβε βαθμολογία 0,965 και είναι στη δεύτερη θέση ως επιλαχών επενδυτής, ενώ τρίτη στην κατάταξη Διαγωνιζόμενων είναι η κοινοπραξία ΑΒΑΞ – EGIS – MERIDIAM με βαθμό οικονομικής αξιολόγησης 0,799.

Meating Group
Σημειώνεται ότι η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών του μεγάλου διαγωνισμού έγινε στα τέλη Ιανουαρίου και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υπέβαλε την καλύτερη οικονομική προσφορά.

Τα επόμενα βήματα της διαδικασίας είναι η οριστικοποίηση των συμβατικών εγγράφων, η ανάδειξη οριστικού αναδόχου, ο προσυμβατικός έλεγχος νομιμότητας και η έγκριση της σύμβασης παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια η υπογραφή της σύμβασης και η κύρωσή της από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος της παραχώρησης είναι 35 έτη, εκ των οποίων έως 5 έτη είναι η περίοδος μελετών.

The post Η ΓΕΚ Τέρνα προσωρινός ανάδοχος της σύμβασης παραχώρησης του νέου ΒΟΑΚ first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 15 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram