Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024
Χανιά 29 Απριλίου 2024

Χανιά: Μακέτα από τη μάχη της Κρήτης στη γέφυρα Ταυρωνίτη | φωτο και video

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Μία μακέτα από την Μάχη της Κρήτης που αναπαριστά στιγμιότυπο από τη μάχη στη γέφυρα του Ταυρωνίτη δώρισε στο Δήμο ο Βρετανός υπήκοος και πλέον μόνιμος κάτοικος Πλατανιά, στο Κοντομαρί, Γκρέιαμ Άτκινσον.

Η παράδοση έγινε στο κοινοτικό κατάστημα Πλατανιά, όπου και θα εκτίθεται για το προσεχές διάστημα, μέχρι να βρεθεί το σημείο που θα μεταφερθεί για να την θαυμάζει ο κόσμος.

Χρειάστηκαν περίπου δύο χρόνια για την κατασκευή της, ενώ χρησιμοποιήθηκαν πολύ απλά υλικά, εξηγεί ο δημιουργός της, ο οποίος τονίζει ότι μακέτα φτιάχτηκε όταν ανακάλυψε το “σκηνικό” της Μάχης της Κρήτης σε πολεμικό παιχνίδι για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Εντυπωσιασμένοι από το διόραμα δήλωσαν ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού, Πέτρος Μαρινάκης, οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι σύντομα θα βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για να εκτεθεί η μακέτα.

O πρόεδρος του Συλλόγου Διατήρησης Μνήμης της Μάχης της Κρήτης και της Αντίστασης, Γιάννης Θυμιανός, ευχαρίστησε τον δημιουργό για το δώρο του.

Τέλος, ο υπεύθυνος του πολεμικού μουσείου στον Άγ. Δημήτριο Πλατανιά, Κυριάκος Λουρανδάκης, εξήγησε τι ακριβώς μπορεί υπάρχει στο διόραμα, ενώ ζήτησε να τοποθετηθεί σε εμφανές σημείο στη γέφυρα του Ταυρωνίτη.

The post Χανιά: Μακέτα από τη μάχη της Κρήτης στη γέφυρα Ταυρωνίτη | φωτο και video first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 9 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram