Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
Χανιά 10 Ιανουαρίου 2024

Αντιδράσεις για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χανίων

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια:

Τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί στην βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών-ιδιωτικών Πανεπιστημίων.
Ένα νομοσχέδιο που δεν λύνει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης, που ταλανίζουν χρόνια χιλιάδες μαθητές και εμάς τους γονείς τους.

Δεν λύνει το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης, των ελλείψεων σε προσωπικό, της ανεπάρκειας των υποδομών και ένα σωρό άλλες δυσκολίες που έρχονται αντιμέτωποι παιδιά και γονείς μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους.
Το επιχείρημα της κυβέρνησης και όσων συμφωνούν μαζί της, ότι τάχα η ίδρυση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων θα αναβαθμίση τα δημόσια είναι έωλο. Δυστυχώς έχουμε πικρή πείρα.

Η ύπαρξη ιδιωτικών νοσοκομείων δεν έχει αναβαθμίσει τα δημόσια. Αντιθέτως παρακολουθούμε το δημόσιο σύστημα υγείας να καταρρέει. Έχουμε φτάσει στο 2024 και ζούμε σε ένα νομό που παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του λιγοστού προσωπικού, ο χρόνος αναμονής στα ΤΕΠ στα Χανιά φτάνει και τις 7 ώρες. Στον νομό μας δεν υπάρχει παιδοψυχίατρος και πλέον δεν υπάρχει παιδοχειρούργος, με τις οικογένειές μας να αναγκάζονται είτε να πηγαίνουν στο Ηράκλειο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Το ξεπούλημα των σιδηροδρόμων δεν οδήγησε σε σύγχρονες ασφαλείς μεταφορές. Αντιθέτως είδαμε να κόβεται βίαια το νήμα της ζωής δεκάδων νέων παιδιών στο έγκλημα στα Τέμπη.

Η ύπαρξη ιδιωτικών σχολείων τόσα χρόνια δεν έχει οδηγήσει στην αναβάιμιση των σπουδών στα δημόσια, στην πλήρη και έγκαιρη στελέχωσή τους, στην ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων και υποδομών. Το ζούμε αυτές τις μέρες στην πόλη μας με την προσπάθεια να κλείσει ένα ΓΕΛ για να μετατραπεί σε Πειραματικό και δικαίως η εκπαιδευτική κοινότητα αγανακτεί.
Αυτό που το νέο νομοσχέδιο θα πετύχει είναι να μεγαλώσει την στρατιά των ανέργων, να ενισχυθεί η εμπορευματοποίηση της παιδείας!

Η πρόσβαση στην πανεπιστημιακή μόρφωση θα εξαρτάται ακόμα περισσότερο από το πορτοφόλι κάθε οικογένειας, ενώ κάποιοι λίγοι, που αντέχει η τσέπη τους, θα αγοράζουν πτυχία εύκολα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Κερδισμένοι από αυτό σίγουρα δεν είναι η παρεχόμενη γνώση, οι χιλιάδες μαθητές και οι οικογένειές τους που δίνουν καθημερινό αγώνα για να πετύχουν στις πανελλήνιες (τράπεζα θεμάτων, Ε.Β.Ε.).

Για εμάς πρόοδος είναι η ενίσχυση και η αναβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας!
Αναχρονισμός είναι να σπουδάζει όποιος έχει χρήματα και οι υπόλοιποι ότι περισσεύει!
Εμείς οι γονείς ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές, τους μαθητές, τους πανεπιστημιακούς, τους εκπαιδευτικούς μας σε όλη τη χώρα για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης!

ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!

Απαιτούμε να μην κλείσει-καταργηθεί κανένα ΓΕΛ της πόλης μας προκειμένου να μετατραπεί σε Πειραματικό.
Να δοθούν άμεσες λύσεις στο τεράστιο ζήτημα της έλλειψης σχολικής στέγης στα Χανιά.
Καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων να πάρουν αποφάσεις και μαζί με τα παιδιά μας να συμμετέχουμε μαζικά την Πέμπτη 11/1/2024 στις 11π.μ. στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς!

The post Αντιδράσεις για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χανίων first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 30 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram