Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
Κόσμος 09 Μαΐου 2024

Βόρεια Μακεδονία: «Θρίαμβος» του VMRO-DPMNE στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές

Βόρεια Μακεδονία: «Θρίαμβος» του VMRO-DPMNE στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές Βόρεια Μακεδονία: «Θρίαμβος» του VMRO-DPMNE στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές Βόρεια Μακεδονία: «Θρίαμβος» του VMRO-DPMNE στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

North Macedonia Elections

Πολύ μεγάλη νίκη σημειώνει το  δεξιό αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO- DPMNE τόσο στις βουλευτικές όσο και στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη Βόρεια Μακεδονία.

Ανταπόκριση, Σκόπια: Νίκος Φραγκόπουλος

Στις βουλευτικές εκλογές, με καταμετρημένο άνω του 70% των ψήφων, το VMRO- DPMNE συγκεντρώνει ποσοστό 42%, ενώ το απερχόμενο κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) καταποντίζεται, λαμβάνοντας ποσοστό μόλις 14,5% και κινδυνεύει να χάσει ακόμη και τη δεύτερη θέση από το κυρίαρχο αλβανικό κόμμα στη Βόρεια Μακεδονία, το DUI του Αλί Αχμέτι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώνει η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της Βόρειας Μακεδονίας. Στην τέταρτη θέση έρχεται ο συνασπισμός τεσσάρων αντιπολιτευόμενων αλβανικών κομμάτων με την επωνυμία «Αξίζει».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το VMRO- DPMNE φέρεται να βρίσκεται πολύ στο να αποσπάσει ακόμη και αυτοδυναμία από τις σημερινές βουλευτικές εκλογές.

Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη σήμερα παράλληλα με τις βουλευτικές εκλογές, με καταμετρημένο  επίσης άνω του 70%, η υποψήφια του VMRO-DPMNE, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα λαμβάνει ποσοστό 64,5%, έναντι ποσοστού 29,5% που συγκεντρώνει ο υποψήφιος του SDSM και απερχόμενος πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι και με το αποτέλεσμα αυτό, η 70χρονη Σιλιάνοφσκα αναδεικνύεται νέα πρόεδρος της χώρας.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 6 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram