Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024
Κόσμος 30 Απριλίου 2024

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα μπει στη Ράφα είτε υπάρξει συμφωνία για τους ομήρους, είτε όχι

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα μπει στη Ράφα είτε υπάρξει συμφωνία για τους ομήρους, είτε όχι Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα μπει στη Ράφα είτε υπάρξει συμφωνία για τους ομήρους, είτε όχι Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα μπει στη Ράφα είτε υπάρξει συμφωνία για τους ομήρους, είτε όχι
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Israel Palestinians

Το Ισραήλ θα πραγματοποιήσει μια επιχείρηση εναντίον της Χαμάς στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας, ανεξάρτητα από το αν θα επιτευχθεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση ομήρων, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η ιδέα ότι θα σταματήσουμε τον πόλεμο πριν πετύχουμε όλους τους στόχους του είναι εκτός συζήτησης», δήλωσε ο Νετανιάχου, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του.

Γάζα: Τουλάχιστον 34.535 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου

Τουλάχιστον 34.535 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 77.704 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 47 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 61 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Υπηρεσία Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης στη Γάζα εκτίμησε ότι τα πτώματα ακόμα 10.000 Παλαιστινίων βρίσκονται κάτω από τα ερείπια των εκατοντάδων κατεστραμμένων κτιρίων.

Ανέφερε ότι αυτά τα στοιχεία δεν έχουν περιληφθεί στον επικαιροποιημένο απολογισμό θυμάτων του υπουργείου Υγείας, που καταγράφει μόνο τα πτώματα που μεταφέρονται στα νοσοκομεία.

«Λόγω της έλλειψης βαρέων μηχανημάτων, οι προσπάθειες για την αναζήτηση των σορών των μαρτύρων παραμένουν ανεπαρκείς και δεν φθάνουν για την ανάσυρση των πτωμάτων χιλιάδων εξ αυτών», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η ανάσυρση των πτωμάτων από χαλάσματα έχει αρχίσει να προκαλεί την εξάπλωση ασθενειών, σύμφωνα με την υπηρεσία αυτή, καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι και ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Σχετική είδηση: Λωρίδα της Γάζας: Εν αναμονή της απάντησης της Χαμάς στην πρόταση για την κατάπαυση του πυρός

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 9 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram