Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024
Κόσμος 29 Απριλίου 2024

Πολωνία: Ζητά από τη Γερμανία να δώσει πυραύλους Taurus στην Ουκρανία

Πολωνία: Ζητά από τη Γερμανία να δώσει πυραύλους Taurus στην Ουκρανία Πολωνία: Ζητά από τη Γερμανία να δώσει πυραύλους Taurus στην Ουκρανία Πολωνία: Ζητά από τη Γερμανία να δώσει πυραύλους Taurus στην Ουκρανία
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Μετά την παράδοση των αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι ελπίζει ότι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα αλλάξει γνώμη και θα παράσχει στην Ουκρανία τους γερμανικούς πυραύλουςTaurus

Ο Σικόρσκι σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα «Bild am Sonntag» στη Βαρσοβία είπε,«ελπίζω ο καγκελάριος να ενθαρρύνεται από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών», και χαρακτήρισε την ανάπτυξη των αμερικανικών πυραύλων ATACMS στην Ουκρανία ως «αντίδραση στη ρωσική κλιμάκωση», στην οποία πρέπει να απαντήσει και η Γερμανία.

Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η Ουκρανία είχε λάβει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS από τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, το Πεντάγωνο δεν έδωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες αν πρόκειται για πυραύλους μεγαλύτερης εμβέλειας που μπορεί να φτάσουν έως και τα 300 χιλιόμετρα ή για μοντέλα με μικρότερη εμβέλεια.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ήταν τα μοντέλα με τη μεγαλύτερη εμβέλεια.

Οι ΗΠΑ είχαν ήδη στείλει πυραύλους ATACMS  μικρότερου  βεληνεκούς το 2023.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς μέχρι στιγμής έχει απορρίψει κατηγορηματικά την προμήθεια πυραύλων «Taurus» στην Ουκρανία, καθώς φοβάται ότι η Γερμανία μπορεί να παρασυρθεί στον πόλεμο εάν σταλούν πυραύλους με βεληνεκές 500 χιλιομέτρων.

«Οι Ρώσοι έχουν ήδη κλείσει το 70% της δυναμικότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας. Αυτό στην πραγματικότητα είναι ένα έγκλημα πολέμου», υπογράμμισε ο Σικόρσκι και τόνισε,«νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε τώρα ότι ο Πούτιν αντιδρά μόνο στα πιεστικά επιχειρήματα».

Πηγή: ATSH-DPA

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου 

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 10 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram