Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024
Κόσμος 28 Απριλίου 2024

New York Time: Έτσι θα μεταφέρεται η βοήθεια από Κύπρο στη Γάζα

New York Time: Έτσι θα μεταφέρεται η βοήθεια από Κύπρο στη Γάζα New York Time: Έτσι θα μεταφέρεται η βοήθεια από Κύπρο στη Γάζα New York Time: Έτσι θα μεταφέρεται η βοήθεια από Κύπρο στη Γάζα
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Screenshot 2024-04-28 at 18.11.49

Οι κυπριακές Αρχές παρουσία και Ισραηλινών αξιωματούχων για λόγους ασφάλειας θα ελέγχουν ότι πρόκειται να μεταφερθεί από τη Λάρνακα στη Γάζα.

Ανταπόκριση – Λευκωσία: Κωστής Κωνσταντίνου

Σε ένα εκτενές τους άρθρο οι New York Times αναλύουν με τον οποίο θα λειτουργεί η πλωτή προβλήτα στη Γάζα την οποία κατασκευάζει ο αμερικανικός στρατός με αποκλειστικό αντικείμενο τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο. O έλεγχος των φορτίων θα γίνεται από τις κυπριακές Αρχές.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα το οποίο επικαλείται ανώτερη πηγή του Πενταγώνου περίπου 1000 Αμερικανοί στρατιώτες και ναύτες ασχολούνται αυτή τη στιγμή με την οικοδόμησης της προβλήτας. Σε πρώτο στάδιο και αφού βεβαίως τα φορτία, πριν μεταφερθούν θα έχουν ελεγχθεί από τις κυπριακές Αρχές παρουσία Ισραηλινών αξιωματούχων για λόγους ασφάλειας, η προβλήτα θα μπορεί να δέχεται 90 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια την ημέρα, ενώ όταν θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, θα μπορεί να σηκώσει μέχρι και 150 φορτηγά ημερησίως.

Η βοήθεια θα μεταφέρεται με τα φορτηγά σε μία ασφαλή περιοχή κοντά, στις αποθήκες των Ηνωμένων Εθνών και θα μοιράζονται σε εκατοντάδες ανοιχτές κουζίνες, καταφύγια, μικρότερες αποθήκες και άλλα σημεία διανομής σε όλη την περιοχή. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στη νότια Γάζα όπου κατέφυγε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ωστόσο δημογράφοι εκτιμούν ότι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο βόρειο κομμάτι, κινδυνεύοντας από λιμό.

Οι ΝΥΤ αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας θα είναι τρόφιμα, που θα συγκεντρώνονται από διάφορες χώρες και θα μεταφέρονται στο λιμάνι της Λάρνακας.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 6 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram