Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024
Κόσμος 24 Απριλίου 2024

Ρωσία: Περιορίζονται για λόγους ασφαλείας οι τελετές της επετείου για τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας

Ρωσία: Περιορίζονται για λόγους ασφαλείας οι τελετές της επετείου για τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας Ρωσία: Περιορίζονται για λόγους ασφαλείας οι τελετές της επετείου για τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας Ρωσία: Περιορίζονται για λόγους ασφαλείας οι τελετές της επετείου για τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Η Ρωσία θα περιορίσει για δεύτερη συνεχή χρονιά στις 9 Μαΐου τις τελετές για την επέτειο της νίκης της εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας, για λόγους ασφαλείας που σχετίζονται με τη σύγκρουση στην Ουκρανία και την πρόσφατη επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στα περίχωρα της Μόσχας, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο. την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, ματαιώθηκαν οι πομπές του «Αθάνατου Συντάγματος», στο οποίο χιλιάδες Ρώσοι παρελαύνουν σε όλη τη χώρα με πορτρέτα συγγενών τους που συμμετείχαν στις μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις υπάρχουσες απειλές για τη δημόσια ασφάλεια, η οργάνωση λήψης αποφάσεων του «Αθάνατου Συντάγματος της Ρωσίας» αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την πομπή με φυσική παρουσία», δήλωσε η συνδιευθύντρια αυτής της οργάνωσης, Έλενα Ţunaeva, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax. Αντίθετα, πρότεινε τα πορτρέτα των βετεράνων να εκτίθενται στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε αεροπλάνα και να εγκατασταθούν στον δημόσιο χώρο «Memory Galleries» που υπάρχουν τέτοια πορτρέτα.

Ο Ρώσος υπουργός Παιδείας, Σεργκέι Κραβτσόφ, ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιηθούν τελετές σε σχολεία, στις οποίες  είναι προσκεκλημένοι βετεράνοι από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και συμμετέχοντες στην τρέχουσα σύγκρουση στην Ουκρανία, η οποία  παρουσιάζεται από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ​ως ​αγώνα κατά των νεοναζί“. 

Διατηρείται επίσης η παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιείται στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. Αντίθετα, άλλες ρωσικές πόλεις ακύρωσαν τις δικές τους εκδηλώσεις.

Δεκάδες ουκρανικά πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν τη Ρωσία τους τελευταίους μήνες. Αρκετές προσωπικότητες υπέρ του Κρεμλίνου έχουν επίσης δολοφονηθεί ή έγινε απόπειρα δολοφονίας τους, και οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας ανακοινώνουν τακτικά την αποτροπή επιθέσεων ή δολιοφθορών.

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 7 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram