Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024
Κόσμος 19 Απριλίου 2024

Νέα Υόρκη: Ένα άτομο αυτοπυρπολήθηκε έξω από την αίθουσα της δίκης του Τραμπ

Νέα Υόρκη: Ένα άτομο αυτοπυρπολήθηκε έξω από την αίθουσα της δίκης του Τραμπ Νέα Υόρκη: Ένα άτομο αυτοπυρπολήθηκε έξω από την αίθουσα της δίκης του Τραμπ Νέα Υόρκη: Ένα άτομο αυτοπυρπολήθηκε έξω από την αίθουσα της δίκης του Τραμπ
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Trump Hush Money

Ένας άνδρας αυτοπυρπολήθηκε σήμερα έξω από δικαστική αίθουσα ενός δικαστηρίου της πόλης της Νέας Υόρκης, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το CNN και με το Reuters.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε αρχικά τον άνδρα να πετάει φυλλάδια στον αέρα και μετά τον είδε να περιλούζεται από ένα μπιτόνι και να βάζει φωτιά στον εαυτό. «Σε εκείνο το σημείο σκέφτηκα: “Ωχ Χριστέ μου, τι πρόκειται να δουν τα μάτια μου;”» αφηγήθηκε ο μάρτυρας στο Reuters.

Ο μάρτυρας, που αρνήθηκε να δώσει το επίθετό του, είπε ότι ο άνδρας ήταν τυλιγμένος στις φλόγες για αρκετά λεπτά. «Βλέπω μπροστά μου έναν εντελώς απανθρακωμένο άνθρωπο», είπε ένας δημοσιογράφος του CNN σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

Ένας αξιωματούχος έκτακτης ανάγκης της Νέας Υόρκης είπε ότι ένα άτομο μεταφέρθηκε με φορείο σε νοσοκομείο αφού προφανώς αυτοπυρπολήθηκε. Η αιτία του συμβάντος δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί. Άλλοι μάρτυρες είπαν ότι ο άνδρας φαινόταν ήρεμος προτού αρχίσει να περιλούζεται με υγρό. «Είναι δύσκολο να το συλλάβει αυτό ανθρώπινος νους», τόνισε στο Reuters ένας άλλος μάρτυρας, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει το όνομά του.

Μια μυρωδιά καπνού έμεινε στο χώρο λίγο μετά το περιστατικό, σύμφωνα με μάρτυρα του Reuters, και ένας αστυνομικός ψέκαζε με έναν πυροσβεστήρα το έδαφος. Φαινόταν ένα σακίδιο που σιγόκαιγε και ένα γκαζάκι. Η αστυνομία γρήγορα απέκλεισε το σημείο.

Σε κοντινή απόσταση, σε ένα φυλλάδιο που μπόρεσαν να δουν δημοσιογράφοο του Reuters ήταν γραμμένες φράσεις για «κακούς δισεκατομμυριούχους» και καλούσε τους ανθρώπους να «αποκαλύψουν αυτή τη διαφθορά». Σε αυτό το φυλλάδιο δεν υπήρχε αναφορά στον Τραμπ.

Στο δικαστήριο στο κέντρο του Μανχάταν, που φρουρείται υπό έντονη αστυνομική παρουσία, πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε τη Δευτέρα, την πρώτη μέρα της δίκης του Τραμπ. Ωστόσο έκτοτε ο αριθμός των συγκεντρωμένος έχει μειωθεί. Ο Ντέιβ, ο αυτόπτης μάρτυρας, είπε στο Reuters ότι ορισμένοι διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ έξω από το δικαστήριο σκορπίστηκαν όταν ο άνδρας αυτοπυρπολήθηκε.

Το συμβάν έγινε λίγο μετά την ολοκλήρωση της επιλογής των ενόρκων για τη δίκη κατά του Τραμπ, ανοίγοντας τον δρόμο στους εισαγγελείς και τους συνηγόρους υπεράσπισης να κάνουν εναρκτήριες δηλώσεις την επόμενη εβδομάδα. Στην υπόθεση αυτή ο Τραμπ έχει δηλώσει αθώος και στις 34 κατηγορίες που του αποδίδονται για παραποίηση εγγράφων με στόχο την απόκρυψη των χρημάτων που κατέβαλε στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις εκλογές του 2016.

Πηγή: Associated Press

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 5 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram