Σάββατο, 27 Απριλίου 2024
Κόσμος 29 Μαρτίου 2024

Καταρράκτες του Νιαγάρα: Ο απόλυτος προορισμός για την ολική έκλειψη ηλίου της 8ης Απριλίου

Καταρράκτες του Νιαγάρα: Ο απόλυτος προορισμός για την ολική έκλειψη ηλίου της 8ης Απριλίου Καταρράκτες του Νιαγάρα: Ο απόλυτος προορισμός για την ολική έκλειψη ηλίου της 8ης Απριλίου Καταρράκτες του Νιαγάρα: Ο απόλυτος προορισμός για την ολική έκλειψη ηλίου της 8ης Απριλίου
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Niagara Falls

Παροξυσμός επικρατεί σε ΗΠΑ και Καναδά για την ολική έκλειψη ηλίου που θα διανύσει τη Βόρεια Αμερική τις μεσημεριανές ώρες της 8ης Απριλίου, με τους Καταρράκτες του Νιαγάρα να αποτελούν τον πλέον περιζήτητο προορισμό για εκείνη την ημέρα.

Φώτο Αρχείου – Η τελευταία ολική έκλειψη ηλίου ορατή από τη Βόρεια Αμερική στις 21 Αυγούστου 2017 (AP Photo/Timothy D. Easley)

Εκατομμύρια Βορειοαμερικανοί αναμένεται να συρρεύσουν στη διαδρομή που θα ακολουθήσει η ολική έκλειψη ηλίου διασχίζοντας την ήπειρο από τα νοτιοδυτικά προς βορειοανατολικά για να θαυμάσουν ένα φαινόμενο που δεν πρόκειται να επαναληφθεί σε αυτήν την πλευρά του πλανήτη άλλη φορά πριν το 2044. Στις 8 Απριλίου κατά μήκος αυτής της διαδρομής το φως της ημέρας θα υποχωρεί μέχρι να δώσει τη θέση του στο σκοτάδι για λίγα λεπτά. Ξεκινώντας στις 11:07 πμ. (τοπική ώρα) από τις μεξικάνικες ακτές του Ειρηνικού, στη συνέχεια θα περάσει από 13 πολιτείες των ΗΠΑ και θα καταλήξει στις ανατολικές ακτές του Καναδά. Περίπου 500 πόλεις βρίσκονται πάνω στη διαδρομή που θα ακολουθήσει η έκλειψη, σύμφωνα με τη NASA.

«Τρέλα» για τους ουρανούς που θα σκοτεινιάσουν στο Νιαγάρα

Αναμφισβήτητα, ο πιο περιζήτητος προορισμός για εκείνη την ημέρα είναι οι Καταρράκτες του Νιαγάρα, με τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης της περιοχής να είναι κλεισμένα εδώ και καιρό και τις τιμές να έχουν τουλάχιστον τετραπλασιαστεί για τις επόμενες ημέρες από ενθουσιώδεις επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν σε αυτό το περιβάλλον το μοναδικό φυσικό φαινόμενο, που στην πλήρη εξέλιξή του – όταν χαθεί εντελώς ο ήλιος – θα διαρκέσει λιγότερο από τέσσερα λεπτά.

Σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης Νιαγκάρα Φολς στο Οντάριο του Καναδά, Τζιμ Ντιοντάτι, «στις 8 Απριλίου αναμένεται στους Καταρράκτες το μεγαλύτερο πλήθος που έχουμε αντικρύσει ποτέ», υπολογίζοντας ότι πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα βρεθούν στην περιοχή εκείνη την ημέρα, όταν ετησίως ο μέσος όρος των επισκεπτών στο εντυπωσιακό φυσικό μνημείο δεν ξεπερνά τα 14 εκατομμύρια άτομα.

Καθώς οι καταρράκτες βρίσκονται στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά, οι τοπικές αρχές και στις δύο χώρες έχουν ανακοινώσει για τις επόμενες ημέρες πληθώρα δωρεάν εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για το πλήθος που θα συρρεύσει στην περιοχή, από φορητά πλανητάρια και βραδιές διαστημικής ζωγραφικής, μέχρι σεμινάρια προγραμματισμού από αστροναύτες της NASA.        

Πηγές: Reuters, AOL, NASA

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 14 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram