Σάββατο, 27 Απριλίου 2024
Κόσμος 28 Μαρτίου 2024

Βρετανία: Αύξηση Κατώτατου Μισθού με Επέκταση και σε Μικρότερες Ηλικίες

Βρετανία: Αύξηση Κατώτατου Μισθού με Επέκταση και σε Μικρότερες Ηλικίες Βρετανία: Αύξηση Κατώτατου Μισθού με Επέκταση και σε Μικρότερες Ηλικίες Βρετανία: Αύξηση Κατώτατου Μισθού με Επέκταση και σε Μικρότερες Ηλικίες
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Sterling hits all time low against US dollar

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί κατά 10% από την 1η Απριλίου, ενώ πιθανά θα επεκταθεί η ηλικία προσβασιμότητας σε αυτόν, σύμφωνα με τις προτάσεις της ειδικής επιτροπής.

Το ποσοστό για τους άνω των 21 ετών αυξάνεται κατά σχεδόν 10% από τον Απρίλιο σε 11,44 λίρες (13,38 ευρώ) την ώρα, κατά σχεδόν 15% για τους 18-20 ετών σε 8,60 λίρες (10,06 ευρώ) και κατά 21% για τους 16-17 ετών και τους μαθητευόμενους σε 6,40 λίρες (7,48 ευρώ).

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου καλείται να εξετάσει επίσης το ενδεχόμενο να μειώσει την ηλικία για τον εθνικό κατώτατο μισθό ώστε να μειώσει το χάσμα μεταξύ των ενηλίκων και νέων.

Η Επιτροπή Χαμηλών Αμοιβών (Low Pay Commission) δήλωσε ότι το ποσοστό πρόκειται να φθάσει τον μακροχρόνιο στόχο των δύο τρίτων των μέσων ωριαίων αποδοχών για τους εργαζόμενους ηλικίας άνω των 21 ετών. Έχει γίνει ένας από τους υψηλότερους κατώτατους μισθούς στον κόσμο, δήλωσε η Επιτροπή, η οποία συμβουλεύει την κυβέρνηση. Οι συστάσεις των επιτρόπων περιλαμβάνουν την εξέταση της περίπτωσης μείωσης της ηλικίας επιλεξιμότητας, τη μείωση της διαφοράς μεταξύ των ποσοστών ενηλίκων και νέων και τη μεταρρύθμιση της μεταχείρισης των μαθητευόμενων.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 11 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram