Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
Κόσμος 04 Μαΐου 2023

Μια Ταϊλανδή κατηγορείται για 14 κατά συρροή δολοφονίες με κυάνιο

Μια Ταϊλανδή κατηγορείται για 14 κατά συρροή δολοφονίες με κυάνιο Μια Ταϊλανδή κατηγορείται για 14 κατά συρροή δολοφονίες με κυάνιο Μια Ταϊλανδή κατηγορείται για 14 κατά συρροή δολοφονίες με κυάνιο
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Μια γυναίκα από την Ταϊλάνδη που είναι ύποπτη για μια σειρά δηλητηριάσεων κατηγορήθηκε για 14 δολοφονίες, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία την Τετάρτη, σε μια από τις χειρότερες υποθέσεις κατά συρροή δολοφονιών στη χώρα.

Η Σαράρατ Ρανγκσιγουιουταπάρν φέρεται να έχει αποσπάσει χιλιάδες δολάρια από τα θύματά της προτού τα δηλητηριάσει με κυάνιο.

Συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα για εννέα ύποπτους θανάτους που έλαβαν χώρα επί σειρά ετών, αλλά η αστυνομία διεύρυνε γρήγορα την έρευνά της.

Ο σύζυγός της, ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός, αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για απάτη και υπεξαίρεση που σχετίζονται με τους φόνους, δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας Σουρατσάτε Χακπάρν.

Ο Σουρατσάτε δήλωσε ότι η Σαράρατ παρέσυρε 15 άτομα -εκ των οποίων ο ένας επέζησε- να πάρουν δηλητηριασμένες «κάψουλες βοτάνων».

«Ζήτησε από γνωστούς της χρήματα επειδή έχει πολλά χρέη από πιστωτικές κάρτες και αν της ζητούσαν πίσω τα χρήματά τους άρχισε να τους σκοτώνει», δήλωσε ο Σουρατσάτε στους δημοσιογράφους.

«Ερευνούμε το ποσό των χρημάτων που πήρε από τα θύματα».

Την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ότι τα ποσά που εμπλέκονται σε κάθε περίπτωση ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες μπατ – το ισοδύναμο χιλιάδων δολαρίων ΗΠΑ.

Τόσο η Σαραράτ όσο και ο σύζυγός της αρνούνται τις κατηγορίες εναντίον τους.

Η Σαραράτ -η οποία είναι τεσσάρων μηνών έγκυος- αντιμετωπίζει 14 κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης και μία για απόπειρα δολοφονίας, αλλά η αστυνομία ερευνά έως και τρεις άλλες πιθανώς συνδεδεμένες υποθέσεις.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι της γυναίκας μια ουσία που οι αρχές πιστεύουν ότι είναι κυάνιο και υποπτεύονται ότι δηλητηρίασε το φαγητό και το ποτό των θυμάτων.

Την περασμένη εβδομάδα, οι αστυνομικοί διεύρυναν τη γεωγραφική περιοχή που ερευνούσαν σε πέντε επαρχίες, οι περισσότερες δυτικά της Μπανγκόκ.

Η αστυνομία υποπτευόταν αρχικά ότι η γυναίκα δολοφόνησε μια φίλη της στην επαρχία Ρατσαμπούρι, δυτικά της Μπανγκόκ, στα μέσα Απριλίου.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το θύμα κατέρρευσε στην όχθη του ποταμού Μάε Κλονγκ αφού απελευθέρωσε ψάρια στο πλαίσιο μιας βουδιστικής τελετουργίας.

Αφού ανέκριναν την ύποπτη, οι ερευνητές τη συνέδεσαν με άλλες υποθέσεις δηλητηρίασης με κυάνιο.

Πηγή: AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 58 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram