Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
Κόσμος 15 Φεβρουαρίου 2023

Παραίτηση Στέρτζον: Επικαλέστηκε βαρβαρότητα πολιτικής

Παραίτηση Στέρτζον: Επικαλέστηκε βαρβαρότητα πολιτικής Παραίτηση Στέρτζον: Επικαλέστηκε βαρβαρότητα πολιτικής Παραίτηση Στέρτζον: Επικαλέστηκε βαρβαρότητα πολιτικής
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Nicola-Sturgeon

Η πρώτη γυναίκα και μακροβιότερη πρωθυπουργός της Σκοτίας Νικόλα Στέρτζον, ανακοίνωσε επίσημα την παραίτηση της μετά από περισσότερα από οκτώ χρόνια στην ηγεσία της αποκεντρωμένης κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση ήρθε ξαφνικά και απρόσμενα. Πρόκειται για ιδιαίτερα δημοφιλή πολιτικό όχι μόνο στη Σκοτία αλλά και σε όλη τη χώρα. Η δυναμική της παρουσία ειδικότερα για την καμπάνια ανεξαρτησίας της Σκοτίας μετά το Brexit έκαναν την κ. Στέρτζον γνωστή και εκτός συνόρων. 

“Η βαρβαρότητα της πολιτικής επηρέασε εμένα και τους γύρω μου”, είπε στην ομιλία της και τόνισε ότι τώρα είναι “η κατάλληλη στιγμή να παραιτηθεί”.

Η Νίκολα Στέρτζον είπε ότι είχε ενημερώσει το Εθνικό Κόμμα Σκοτίας (SNP) να ξεκινήσει την διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού κόμματος και ότι θα παραμείνει στο αξίωμα μέχρι να εκλεγεί ο διάδοχος της.

Η απόφαση έρχεται σε μια αβέβαιη στιγμή για το SNP και το μέλλον του κινήματος ανεξαρτησίας της Σκoτίας. Η Νίκολα Στέρτζον επέμεινε ότι «υπάρχει πλέον υποστήριξη της πλειοψηφίας» για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, αλλά ότι η υποστήριξη «πρέπει να ενισχυθεί».

Η είδηση εξέπληξε το Ουέστμινστερ. Ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, η πρώην πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και πλήθος πολιτικών ευχαρίστησαν την κ Στέρτζον για τις υπηρεσίες της στην χώρα.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 52 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram