Σάββατο, 27 Απριλίου 2024
Κόσμος 14 Απριλίου 2023

Ισπανία: Ξανά στο φως 50χρονη που έμεινε 500 ημέρες σε σπήλαιο – Γιατί έγινε το πείραμα

Ισπανία: Ξανά στο φως 50χρονη που έμεινε 500 ημέρες σε σπήλαιο – Γιατί έγινε το πείραμα Ισπανία: Ξανά στο φως 50χρονη που έμεινε 500 ημέρες σε σπήλαιο – Γιατί έγινε το πείραμα Ισπανία: Ξανά στο φως 50χρονη που έμεινε 500 ημέρες σε σπήλαιο – Γιατί έγινε το πείραμα
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

SPAIN-SPORTS-HEALTH

Ήταν 48 ετών όταν πήγε στη σπηλιά στο Los Gauchos, στην Ισπανία και γιόρτασε δύο γενέθλια κάτω από τη γη. Πέρασε 500 μέρες ολομόναχη στο σκοτάδι και σε βάθος 230 ποδιών χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο, συμμετέχοντας σε πείραμα για τις ικανότητες του ανθρώπινου μυαλού και τους κιρκάδιους ρυθμούς. Η Beatriz Flamini επανήλθε στον πολιτισμό και στις πρώτες δηλώσεις τόνισε ότι «τα σπήλαια είναι πολύ εχθρικά για τον εγκέφαλο γιατί δεν βλέπεις το φως της ημέρας, δεν ξέρεις πώς περνάει ο καιρός, δεν έχεις νευρολογική διέγερση».

Η αθλήτρια και ορειβάτης, φυσικά κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ για τον μεγαλύτερο χρόνο παραμονής σε μια σπηλιά.

Εξαφανίστηκε από προσώπου γης το Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021. «Έμεινα σιωπηλή, αλλά μιλούσα στον εαυτό μου».

Βλέποντας ξανά το φως της ημέρας, παραδέχτηκε ότι χάνει την ισορροπία της και ζήτησε να την κρατούν αλλά και να της επιτρέψουν να κάνει ένα ντους, αφοού δεν είχε αγγίξει νερό εδώ και ενάμιση χρόνο.

Η Φλαμίνι περνούσε τον χρόνο της κάνοντας ασκήσεις, ζωγραφίζοντας αλλά και πλέκοντας μάλλινα καπέλα. Πήρε δύο κάμερες GoPro, διάβασε 60 βιβλία και κατανάλωσε 1.000 λίτρα νερό, σύμφωνα με την ομάδα υποστήριξής της.

«Δεν είναι ότι η ώρα περνάει πιο γρήγορα ή πιο αργά, απλά δεν περνάει, γιατί είναι πάντα τέσσερις το πρωί», είπε.

Ομάδα ψυχολόγων, ερευνητών, σπηλαιολόγων και φυσικών εκπαιδευτών παρακολουθούσε κάθε της κίνηση, αν και ποτέ δεν ήρθαν σε επαφή

Πηγή: Daily Mail

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 62 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram