Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024
Τοπικά 07 Μαρτίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Συμμετοχή στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Από το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Έχουμε από την αρχή εκφράσει τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες που πληρώνουν το βαρύ αυτό τίμημα της απώλειας αλλά και του τραυματισμού των μελών τους.
Νιώθουμε κι εμείς την οργή που κατακλύζει το λαό μας για τούτη την τραγωδία. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε απαθείς και σιωπηλοί πλέον.

Δίνουμε το παρόν στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 του Μάρτη 2023 στην Πλατεία Ελευθερίας στις 11 το πρωί. Είναι η ελάχιστη συμβολή δική μας και όλου του λαού μας, ώστε να μην ξεχαστεί το έγκλημα αυτό, αλλά να αποδοθούν οι ευθύνες και να μην επαναληφθεί. Τα ερωτήματα πολλά και απαιτούν άμεση απάντηση και διερεύνηση:

• Τι θα εγκαινίαζε ο Πρωθυπουργός; Ποιο ανύπαρκτο σύστημα θα παρουσίαζε;
• Γιατί δεν εισακούστηκαν ποτέ οι έγγραφες καταγγελίες των εργαζομένων;
• Ποιος και με ποιες διαδικασίες τοποθέτησε στην θέση αυτή το Σταθμάρχη;
• Γιατί δεν υλοποιήθηκε η «σύμβαση υπό εκτέλεση», που παρέλαβε έτοιμη η σημερινή Κυβέρνηση και αφορούσε τον τηλεχειρισμό και τη σηματοδότηση;
• Η περιβόητη επιτροπή διερεύνησης ήδη έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Γιατί δεν συγκροτήθηκε μια διακομματική επιτροπή;

Τούτα τα ερωτήματα απασχολούν όλους μας. «Ο σεβασμός στους νεκρούς σημαίνει σεβασμός στην αλήθεια». Ο πόνος και η οδύνη για τον χαμό τόσων ανθρώπων, θα γίνει στεντόρεια φωνή: «Να γίνουμε οι φωνές των θυμάτων και των τραυματιών».

Πενθούμε τους νεκρούς μας. Απαιτούμε την αλήθεια.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ και ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
-ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΜΑΡΤΗ 11.00 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

The post ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Συμμετοχή στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 58 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram