Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
Κόσμος 19 Ιουλίου 2023

Βεστάγκερ: Η Φ. Σκοτ Μόρτον αποσύρεται από τη θέση της επικεφαλής οικονομολόγου ανταγωνισμού της Κομισιόν

Βεστάγκερ: Η Φ. Σκοτ Μόρτον αποσύρεται από τη θέση της επικεφαλής οικονομολόγου ανταγωνισμού της Κομισιόν Βεστάγκερ: Η Φ. Σκοτ Μόρτον αποσύρεται από τη θέση της επικεφαλής οικονομολόγου ανταγωνισμού της Κομισιόν Βεστάγκερ: Η Φ. Σκοτ Μόρτον αποσύρεται από τη θέση της επικεφαλής οικονομολόγου ανταγωνισμού της Κομισιόν
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Virginia-Mayo

H Αμερικανίδα Φιόνα Σκοττ Μόρτον αποφάσισε να μην αναλάβει τη θέση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως επικεφαλής οικονομολόγος ανταγωνισμού στην αρμόδια διεύθυνση. Όπως αναφέρει, η επίτροπος Μαργκρέτε Βεστάγκερ έλαβε επιστολή στην οποία η κ. Μόρτον την ενημερώνει για την απόφασή της.

«Έχοντας μιλήσει με τη καθηγήτρια Σκοτ Μόρτον, αποδέχομαι την απόφασή της, με λύπη και πλήρη σεβασμό για την ακεραιότητά της. Της εύχομαι επίσης ό,τι καλύτερο για το μέλλον, και ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το εξαιρετικό σύνολο δεξιοτήτων και την τεχνογνωσία της για να πιέζει για ισχυρή επιβολή και ρύθμιση του ανταγωνισμού και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού» σημειώνει η κ. Βεστάγκερ.

Η απόφαση για πρόσληψη της Αμερικανίδας σε υψηλόβαθμη θέση στην Κομισιόν είχε προκαλέσει αντιδράσεις, με τέσσερις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και άλλους αξιωματούχους να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους.

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 27 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram