Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024
Τέχνες 30 Απριλίου 2024

Η πρωτομαγιά της Juliette Binoche θα είναι διαφορετική

Η πρωτομαγιά της Juliette Binoche θα είναι διαφορετική Η πρωτομαγιά της Juliette Binoche θα είναι διαφορετική Η πρωτομαγιά της Juliette Binoche θα είναι διαφορετική
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Juliet

Επίσημα από την πρώτη Μάϊου η Juliette Binoche θα αναλάβει ένα ρόλο στον οποίο δεν έχει δοκιμαστεί. Από εκείνη τη μέρα θα είναι επίσημα η νέα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Στις αρχές Μαΐου η Juliette Binoche αναλαμβάνει αυτόν τον σημαντικό ρόλο: θα ξεκινήσει επίσημα ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, διαδεχόμενη τη σκηνοθέτι από την Πολωνία Agniezska Holland.

Η νέα πρόεδρος επιλέχθηκε μετά την απόφαση της Agnieszka Holland να παραιτηθεί το 2024. Ο τιμητικός ρόλος του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου κατέχει μια έντονα συμβολική δύναμη και ενσωματώνει αυτό που η Ακαδημία επιθυμεί να υποστηρίξει: να υπογραμμίσει τη δυναμική του Ευρωπαϊκού κινηματογράφου από μονάδες που τον έκαναν να ξεχωρίσει.

Η Juliette Binoche είναι ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου εδώ και πολλά χρόνια. Αμέσως επιβεβαίωσε ότι είναι διαθέσιμη και ενθουσιασμένη για να αναλάβει αυτόν τον ρόλο.

Juliette Binoche

«Είναι τεράστια χαρά να ανακοινώσω την έγκριση της συμμετοχής στην πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου και την επιβεβαίωση της Juliette Binoche ως Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου», ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Mike Downey. Η Γαλλίδα ηθοποιός θα ακολουθήσει τα βήματα της σκηνοθέτι Agnieszka Holland, η οποία είχε διαδεχτεί τον Wim Wenders, ο οποίος πάλι με τη σειρά της πάτησε το ιερό μονοπάτι του γίγαντα του κινηματογράφου Ingmar Bergman. Αυτή είναι η εξέλιξη μιας 35χρονης παράδοσης που ξεκίνησε το 1989.

Για την ιστορία, τον Μάρτιο το Συμβούλιο της Ακαδημίας πρότεινε ομόφωνα την Τζουλιέτ Μπινός ως νέα Πρόεδρο της Ακαδημίας στα μέλη της. Η πρόταση έχει πλέον εγκριθεί επίσημα από τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν υπηρέτησε ως ο πρώτος Πρόεδρος και αρχικά επιλέχθηκε από τα 40 ιδρυτικά μέλη της Ακαδημίας το 1989. Ο Βιμ Βέντερς τον διαδέχθηκε το 1996 και υπηρέτησε μέχρι το 2020, ακολουθούμενος από την Χόλαντ, ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ακαδημίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 10 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram