Κυριακή, 05 Μαΐου 2024
Τέχνες 25 Απριλίου 2024

Τα εν Δήμω: Το Μουσείο Κάλλας σε ένα πανέμορφο διατηρητέο κτίριο του μεσοπολέμου στην οδό Μητροπόλεως

Τα εν Δήμω: Το Μουσείο Κάλλας σε ένα πανέμορφο διατηρητέο κτίριο του μεσοπολέμου στην οδό Μητροπόλεως Τα εν Δήμω: Το Μουσείο Κάλλας σε ένα πανέμορφο διατηρητέο κτίριο του μεσοπολέμου στην οδό Μητροπόλεως Τα εν Δήμω: Το Μουσείο Κάλλας σε ένα πανέμορφο διατηρητέο κτίριο του μεσοπολέμου στην οδό Μητροπόλεως
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

MOUSEIO_KALLAS

Την αποκάλεσαν «Ντιβίνα» δηλαδή θεϊκή για τη μοναδική της φωνή, την αξεπέραστη σκηνική παρουσία και τις ερμηνείες της που άλλαξαν την όπερα. ΗΜαρία Κάλλας απέκτησε το δικό της χώρο στην Αθήνα, όπου έζησε και έκανε τα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα, ένα μουσείο που φωτίζει το πολύπλευρο ταλέντο της και την συναρπαστική και ταραχώδη προσωπική της ζωή.

Ο δήμος Αθηναίων απέκτησε πολλά προσωπικά της αντικείμενα ξεκινώντας από δημοπρασίες το 2000 αλλά και από δωρεές. Τα γυαλιά της, τα γάντια της, φωτογραφίες της μεγάλης ντίβας και ιδιόχειρα σημειώματα μαζί με τα κοστούμια της μεταδίδουν στο επισκέπτη κάτι από την λάμψη της και την μοναδική προσωπικότητά της.

Το μουσείο συνδυάζει την τεχνολογία με την βιωματική εμπειρία

Το μουσείο είναι διαδραστικό. Σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό με ηχογραφήσεις εμβληματικών έργων και συνεντεύξεων της Μαρίας Κάλλας είναι διαθέσιμο στους δύο ορόφους του μουσείου. Στον δεύτερο όροφο οι αίθουσες είναι τέσσερις και αφιερωμένες η καθεμία σε διαφορετικές παραστάσεις, στην Τόσκα.

«Θέλουμε να γνωρίσουν την Μαρία Κάλλας και τα παιδιά, έχουμε διάφορα προγράμματα για όλες τις ηλικίες» δήλωσε η Δέσποινα Ανδριοπούλου, Museum Manager του Μουσείου.

To Μουσείο Μαρία Κάλλας προτείνει δράσεις για όλη την οικογένεια ανανεώνοντας το σταθερό πλέον ραντεβού τα Σάββατα με οικογενειακά εργαστήρια, δημιουργικές αφηγήσεις και ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και βρέφη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας υποδέχτηκε πριν από λίγες ημέρες την πρόεδρο της δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την επίσκεψή της στο νεοκλασικό της οδού Μητροπόλεως που στεγάζει το μουσειο Μαρία Κάλλας και είχαν την ευκαιρία να δουν τα σπάνια αρχειακά ντοκουμέντα που ξετυλίγουν τη ζωή της Ελληνίδας σοπράνο.

Περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες έχουν περιηγηθεί στην έκθεση στους 2 πρώτους μήνες λειτουργίας του μουσείου.

Πηγή: Τα εν Δήμω

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 3 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram