Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024
Τέχνες 22 Απριλίου 2024

«Βεντέτες: Εγκλήματα βεντέτας στην Ελλάδα» – Το νέο βιβλίο του Πάνου Σόμπολου

«Βεντέτες: Εγκλήματα βεντέτας στην Ελλάδα» – Το νέο βιβλίο του Πάνου Σόμπολου «Βεντέτες: Εγκλήματα βεντέτας στην Ελλάδα» – Το νέο βιβλίο του Πάνου Σόμπολου «Βεντέτες: Εγκλήματα βεντέτας στην Ελλάδα» – Το νέο βιβλίο του Πάνου Σόμπολου
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Πάνος Σόμπολος

Εγκλήματα διαιωνιζόμενης εχθρότητας που απασχόλησαν την κοινή γνώμη από το 1920 έως και το τέλος του 20ού αιώνα, σε πραγματικές υποθέσεις αντεκδίκησης που διαδραματίστηκαν στην Κρήτη, στη Μάνη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πολλές από τις οποίες είχαν συγκλονίσει το πανελλήνιο, παρουσιάζει ο Πάνος Σόμπολος, στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Βεντέτες: Εγκλήματα βεντέτας στην Ελλάδα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

«Βεντέτα σημαίνει εκδίκηση. Να παίρνω εγώ, να παίρνουμε εμείς τον νόμο στα χέρια μας και να μην αφήνουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της (…) Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε πάνω από 30 υποθέσεις βεντέτας που διαδραματίστηκαν στην Κρήτη, στην Μάνη και σε διάφορες άλλες περιοχές της χώρας» ανέφερε ο ίδιος ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, κατά την παρουσίαση του βιβλίου.

Στο βιβλίο προτάσσεται μια σύντομη ιστορία της βεντέτας από την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη εποχή, όπου εντοπίζονται οι ρίζες του εθίμου της αυτοδικίας.

«Περιγράφει διάφορες περιπτώσεις βεντέτας στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα. Το ήξερα γιατί είμαι Κρητικιά. Έχουν καταστραφεί όχι μόνο οικογένειες, γενιές ολόκληρες εξαιτίας της βεντέτας» δήλωσε σχετικά η ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη, που συμμετείχε στην παρουσίαση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπου το παρόν έδωσαν γνωστοί δημοσιογράφοι, πολιτικοί και καλλιτέχνες. 

Επιμέλεια βίντεο – ΕΡΤNews: Ειρήνη Κυρίτση

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 4 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram