Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
Τέχνες 12 Ιανουαρίου 2024

Θεσσαλονίκη: “ΒΙΑ/ΖΩ” η παράσταση που δίνει φωνή σε ανθρώπους που έχουν υποστεί βία

Θεσσαλονίκη: “ΒΙΑ/ΖΩ” η παράσταση που δίνει φωνή σε ανθρώπους που έχουν υποστεί βία Θεσσαλονίκη: “ΒΙΑ/ΖΩ” η παράσταση που δίνει φωνή σε ανθρώπους που έχουν υποστεί βία Θεσσαλονίκη: “ΒΙΑ/ΖΩ” η παράσταση που δίνει φωνή σε ανθρώπους που έχουν υποστεί βία
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

“Να μιλήσουν είτε στο κοντινό τους περιβάλλον, είτε σε μια δομή ώστε να λάβουν στήριξη” κάλεσαν τις γυναίκες θύματα κακοποίησης αλλά και όσους έχουν υποστεί βία η Φένια Καλαϊτζή, μέλος του κοινωνικού συλλόγου «ΔΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ» – ηθοποιός παράστασης και η Παρούλα Ζαφειράκη, επίσης μέλος του συλλόγου και ηθοποιός.

“Τα θύματα που έχουν υποστεί βία, κακοποίηση ή εκμετάλλευση μπορεί να είναι γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι και ο καθένας από εμάς και οφείλουμε να τους στηρίξουμε ώστε να μιλήσουν για τα βιώματα τους. Η αρχή γίνεται με το να το παραδεχθούν στον ίδιο τους τον εαυτό” επισήμαναν οι ηθοποιοί μιλώντας για την παράσταση που από το 2015 παρουσιάζει δύσκολους και γεμάτους έντονα συναισθήματα μονολόγους.

Τα κείμενα περιγράφουν ιστορίες βίας και κακοποίησης, βασισμένες σε αληθινές μαρτυρίες θυμάτων που βίωσαν σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, λεκτική βία.

Σκηνοθεσία / Ιδέα Βησσαρίων Σάκκος
Κείμενα / Δραματουργική επεξεργασία
Βαρβάρα Ζαφειριάδου, Βησσαρίων Σάκκος, Κατερίνα Χατζηχριστοφή, Ραφαέλα Μιχαηλίδου και Σπύρος Σπανόπουλος. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Δραματοθεραπεύτρια Κατερίνα Χλωροκώστα

  • 12 Ιανουαρίου και 13 Ιανουαρίου 2024 στις 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 30 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram