Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
Τέχνες 03 Οκτωβρίου 2023

Δήμος Χαλανδρίου: Τιμά τον Πάνο Γεραμάνη και τους «Λαϊκούς Βάρδους» της ΕΡΤ με την προβολή του ντοκιμαντέρ του Θ. Κουτσανδρέα

Δήμος Χαλανδρίου: Τιμά τον Πάνο Γεραμάνη και τους «Λαϊκούς Βάρδους» της ΕΡΤ με την προβολή του ντοκιμαντέρ του Θ. Κουτσανδρέα Δήμος Χαλανδρίου: Τιμά τον Πάνο Γεραμάνη και τους «Λαϊκούς Βάρδους» της ΕΡΤ με την προβολή του ντοκιμαντέρ του Θ. Κουτσανδρέα Δήμος Χαλανδρίου: Τιμά τον Πάνο Γεραμάνη και τους «Λαϊκούς Βάρδους» της ΕΡΤ με την προβολή του ντοκιμαντέρ του Θ. Κουτσανδρέα
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Πανος Γεραμάνης

 Ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού ραδιοφώνου, τιμά ο Δήμος Χαλανδρίου, με την παραγωγή του ντοκιμαντέρ «Λαϊκοί Βάρδοι – Στιγμές από τη ζωή τους και τη ζωή μας», σε σκηνοθεσία του Θάνου Κουτσανδρέα.

   Ο Πάνος Γεραμάνης έφυγε από τη ζωή πριν από 18 χρόνια και επί σειρά ετών με την εκπομπή του από τις συχνότητες της δημόσιας ραδιοφωνίας, «σημάδεψε» το λαϊκό τραγούδι και τους ερμηνευτές του. Ξεκίνησε νεαρός από τη Χαλκίδα και έζησε στο Χαλάνδρι. Ο δήμος πραγματοποιεί ένα τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου, για να τιμήσει δημιουργούς που έζησαν και δραστηριοποιήθηκαν στην πόλη.

   Απόψε (3/10) στο κινηματογράφο «Αθηνά» του Χαλανδρίου, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Θάνου Κουτσανδρέα, στο πλαίσιο του αφιερώματος και αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στον δημοσιογράφο, ραδιοφωνικό παραγωγό και ερευνητή του λαϊκού τραγουδιού. Η είσοδος είναι ελεύθερη (με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση) και θα γίνουν δύο προβολές, στις 19:50 και στις 22:00.

Η ταινία είναι διάρκειας 119 λεπτών. Προβλήθηκε για πρώτη φορά στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» και η αποδοχή ήταν μεγάλη, όχι μόνο από τους ανθρώπους που έζησαν αλλά και από νεότερους, που δεν την πρόλαβαν.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 34 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram