Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
Τέχνες 29 Σεπτεμβρίου 2023

Ένθετο Τέχνες: Η έκθεση «Το φαινόμενο της Πεταλούδας» στο εργοστάσιο «Πεταλούδα» έως τις 22 Οκτωβρίου

Ένθετο Τέχνες: Η έκθεση «Το φαινόμενο της Πεταλούδας» στο εργοστάσιο «Πεταλούδα» έως τις 22 Οκτωβρίου Ένθετο Τέχνες: Η έκθεση «Το φαινόμενο της Πεταλούδας» στο εργοστάσιο «Πεταλούδα» έως τις 22 Οκτωβρίου Ένθετο Τέχνες: Η έκθεση «Το φαινόμενο της Πεταλούδας» στο εργοστάσιο «Πεταλούδα» έως τις 22 Οκτωβρίου
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

H κλωστουφαντουργία Ελευθερίου Μουζάκη γνώρισε μέρες μεγάλης δόξας επί δεκαετίες με τις περίφημες κλωστές Πεταλούδα και DMC. Ο θάνατος του ιδρυτή της το 2006 άλλαξε τα δεδομένα, ο κύκλος εργασιών και το προσωπικό μειώθηκαν δραματικά. Ωστόσο το εργοστάσιο εξακολουθεί να λειτουργεί και στους χώρους του ο επιμελητής εκθέσεων Κώστας Πράπογλου έστησε μία ενδιαφέρουσα εικαστική έκθεση με σαράντα έργα που συνδέονται με την κυριολεκτική ή τις μεταφορικές σημασίες του νήματος, ως μέσο σύνδεσης με τους άλλους, μ’ αυτό που υπήρξε και διατηρούμε ως μνήμη. Το νήμα επιπλέον μέσω της έκθεσης “Το Φαινόμενο της Πεταλούδας” συνδέει δυο ανοίκειους χώρους, της βιομηχανικής εργασίας με την καλλιτεχνική δημιουργία. 

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό στο ΕΡΤ
NEWS:

Γνωρίσαμε τον Σπύρο Γιανναρά από τα ωραία διηγήματά του, 4 συλλογές που κυκλοφόρησαν το διάστημα 2008-2017. Αφού κατέκτησε την μικρή φόρμα, επιδόθηκε στην μεγάλη και το αποτέλεσμα δικαίωσε τον ίδιο και τους φίλους της γραφής του. Ο λόγος για το πρώτο μυθιστόρημά του που, με τίτλο «Με ραμμένη φτέρνα», κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στα βιβλιοπωλεία. Ήταν η αφορμή για να τον συναντήσει η Ματίνα Καλτάκη στους φιλόξενους χώρους των εκδόσεων Άγρα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΤΙΝΑ ΚΑΛΤΑΚΗ

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 38 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram