Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024
Τέχνες 01 Μαΐου 2023

Κύπρος: Σειρά αφιερωμάτων στους Κύπριους καλλιτέχνες από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών 

Κύπρος: Σειρά αφιερωμάτων στους Κύπριους καλλιτέχνες από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών  Κύπρος: Σειρά αφιερωμάτων στους Κύπριους καλλιτέχνες από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών  Κύπρος: Σειρά αφιερωμάτων στους Κύπριους καλλιτέχνες από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών 
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

artinthecity (1)

Σειρά αφιερωμάτων με τίτλο «Αrt in the city», παρουσιάζει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο στοχεύει την προώθηση του έργου Κυπρίων καλλιτεχνών από διαφορετικούς χώρους της τέχνης, στo πλαίσιo της προβολής της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.

Το πρώτο μέρος της σειράς «Art in the city» είναι αφιερωμένο στον ζωγράφο Ανδρέα Χαραλάμπους.

Ο Ανδρέας Χαραλάμπους γεννήθηκε το 1947 στη Λευκωσία. Αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Καλών Τεχνών Σούρικοβ της Μόσχας. Μέσα από τα έργα του εξυμνεί την Κύπρο και την φύση της, τον άνθρωπο, την μυθολογία και εκφράζει φιλοσοφικές αναζητήσεις.

Η Λευκωσία, όπου γεννήθηκε και ζει, είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα του θέματα. Έχει διοργανώσει πολλές προσωπικές εκθέσεις, ενώ συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στη Κύπρο και το εξωτερικό. Η Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρωσίας, αναγνωρίζοντας την μεγάλη του συνεισφορά στην τέχνη, τον ανακήρυξε Επίτιμο Μέλος της.

Το δεύτερο μέρος της σειράς είναι αφιερωμένο στον ζωγράφο Χρίστο Φουκαρά.

Ο Χρίστος Φουκαράς γεννήθηκε το 1944 στο χωριό Κισσόνεργα της επαρχίας Πάφου. Σπούδασε ζωγραφική στη Μόσχα, στην Ακαδημία Ζωγραφικής «Σούρικωφ». Μετά την επιστροφή του στην Κύπρο εργάστηκε ως καθηγητής τέχνης.

Οργάνωσε πολλές ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό και πήρε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Σημεία αναφοράς στο έργο του είναι οι απλοί άνθρωποι και η φύση της Κύπρου. Πέρα από την ζωγραφική ασχολήθηκε επίσης με τη ξυλογλυπτική και το ανάγλυφο με τσιμέντο.

Θα ακολουθήσει η προβολή και άλλων καλλιτεχνών τους επόμενους μήνες. 

Μανιάνα Καλογεράκη

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 83 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram