Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024
Τέχνες 29 Απριλίου 2023

To αγαπημένο video club των celebrities ανοίγει ξανά

To αγαπημένο video club των celebrities ανοίγει ξανά To αγαπημένο video club των celebrities ανοίγει ξανά To αγαπημένο video club των celebrities ανοίγει ξανά
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Ft7rgvDagAIyZli

Το ονόμασαν Vidiots, από τη λέξη βίντεο και το idiots (που σημαίνει ηλίθιοι, αν και η χρήση της λέξης προσδιορίζει περισσότερο τους καμένους). Φιλοξένησε για πολλά χρόνια τις κινηματογραφικές ιδιαιτερότητες και τα σπάνια γούστα των καλιφορνέζων σινεφίλ… και όπως και τα «αδελφάκια» του, και αυτό έκλεισε. Πριν λίγα χρόνια μετασχηματίστηκε σε έναν θεατρικό χώρο, που όμως και αυτός δεν μπόρεσε να κρατήσει πολύ. Σε πείσμα όμως των καιρών, το Vidiots ανοίγει ξανά, αυτή τη φορά ως πολυχώρος τέχνης με αναφορές στην παλιότερη μορφή και επαγγελματική του δραστηριότητα.

Την 1η Ιουνίου, όσοι είχαμε κάρτα μέλους (ναι υπήρξα και εγώ μέλος), θα αισθανθούμε και πάλι συγκίνηση που η ανάμνηση των βίντεο-κλαμπ θα ζωντανέψει, έστω και με όρους millennials. Το Vidiots, το αγαπημένο κατάστημα βίντεο του Λος Άντζελες μετατρέπεται σε μη κερδοσκοπικό κινηματογραφικό οργανισμό. Πλήρως ανακαινισμένος, ετοιμάζεται να υποδεχτεί μια σειρά από προβολές Sneak preview από και για τα «ιδρυτικά μέλη» και τους υποστηρικτές της επιχείρησης που ανέθρεψε γενιές και γενιές σινεφίλ.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιτέλους βλέπουμε το όνειρό μας να φέρουμε πίσω στο Λος Άντζελες το Vidiots», δήλωσαν οι ιδρυτές του Vidiots Patty Polinger και Cathy Tauber. «Δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε αυτό το απίστευτο κατόρθωμα χωρίς την πιστή και σταθερή υποστήριξη μιας κοινότητας πραγματικά αφοσιωμένης στον κινηματογράφο» θα πουν, συμπληρώνοντας πως «δημιουργήθηκε ένας χώρος για τις νέες γενιές να εμπνέονται και να αναζητούν τροφή στις τέχνες, και έτσι ερωτεύονται ξανά την κινηματογραφική τέχνη».

Credit: Scottie Images / Vidiots Foundation

Η γνωστή επιχείρηση επιστρέφει στην έδρα της. Η απίστευτα πλούσια βιντεοθήκη που περιλαμβάνει περίπου 50.000 τίτλους, θα είναι και πάλι διαθέσιμη σε όλα τα φορμάτ. Ο ανακαινισμένος χώρος όμως περιλαμβάνει επίσης έναν κινηματογράφο τελευταίας τεχνολογίας 271 θέσεων (που προβάλλει από 35mm φιλμ, 16mm φιλμ, ενώ έχει και δυνατότητα ψηφιακής προβολής), ένα μπαρ με πολλές επιλογές μπύρας και κρασιού αλλά και με ένα ελαφρύ μενού. Ο χώρος είναι σχεδόν 11.000 τετραγωνικών και εκτός από τις διάφορες προβολές, θα διοργανώνει ειδικές εκδηλώσεις, εργαστήρια και κοινοτικές συγκεντρώσεις.

Το «Vidiots» θα λειτουργεί όλη την εβδομάδα, παρέχοντας ένα πλήρες κατάλογο προσιτών τίτλων ρεπερτορίου, ταινίες από νέους ανεξάρτητους δημιουργούς, δυσεύρετες τιανίες, αγαπημένες κλασικές, αλλά και προσβάσισες σε κάθε ηλικία πρωτοβουλίες εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα του vidiots θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Η εκκεντρική ηθοποιός Όμπρευ Πλάζα, εκτός από πελάτισσα, ήταν και από τα βασικά στελέχη που ξεκίνησαν καμπάνια για τη διατήρηση και εξέλιξη αυτού του χώρου πολιτισμού.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 87 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram