Κυριακή, 28 Απριλίου 2024
Τέχνες 26 Απριλίου 2023

Ισπανία : Η Μέριλ Στριπ κερδίζει το Βραβείο Τεχνών της Πριγκίπισσας των Αστούριας

Ισπανία : Η Μέριλ Στριπ κερδίζει το Βραβείο Τεχνών της Πριγκίπισσας των Αστούριας Ισπανία : Η Μέριλ Στριπ κερδίζει το Βραβείο Τεχνών της Πριγκίπισσας των Αστούριας Ισπανία : Η Μέριλ Στριπ κερδίζει το Βραβείο Τεχνών της Πριγκίπισσας των Αστούριας
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Meryl Streep

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, Μέριλ Στριπ, η ερμηνεύτρια που προτάθηκε τις περισσότερες φορές για τα Όσκαρ και τις Χρυσές Σφαίρες στην ιστορία, διακρίθηκε αυτή την Τετάρτη με το Βραβείο Τεχνών Πριγκίπισσας των Αστούριας 2023.

Η κριτική επιτροπή του “Ιδρύματος Πριγκίπισσα των Αστούριας” επαίνεσε «την ειλικρίνεια και την υπευθυνότητα» της Αμερικανίδας ηθοποιού όταν επιλέγει τα έργα της «στην υπηρεσία των εμπνευσμένων και υποδειγματικών αφηγήσεων» και «για την αξιοπρέπεια της τεχνικής της ερμηνείας της αλλά και την διασφαλισμένη ηθική και συνοχή που μεταφέρει με τη δουλειά της , με την αρετή της υπενθύμισης  ότι οι άνθρωποι, και συγκεκριμένα οι γυναίκες, πρέπει να νικούν και να ξεχωρίζουν με την μοναδικότητά τους και την διαφορετικότητά τους».

Η υποψηφιότητα της Streep, της δεύτερης ηθοποιού που τιμήθηκε με το ίδιο βραβείο μετά τη Nuria Espert το 2016, του Woody Allen (2002), του Vittorio Gassmann (1997) και του Fernando Fernán-Gómez (1995 ), προτάθηκε από τον σκηνοθέτη Pedro Almodóvar, στον οποίο απονεμήθηκε το ίδιο βραβείο το 2006.

Η εμβληματική και πολύπλευρη ηθοποιός έχει βραβευτεί σε όλη τη μακροχρόνια καριέρα της με τρία Όσκαρ για το Kramer vs Kramer (1979), Sophie’s Decision (1982) και The Iron Lady (2011) και έχει εννέα Χρυσές Σφαίρες, εκτός από δύο Bafta από τη Βρετανική Ακαδημία.

Τα βραβεία Princess of Asturias της Ισπανίας τα οποία απονέμουν οι βασιλιάδες και η διάδοχος πριγκίπισσα των Αστούριας, Λεονόρ, αποσκοπούν στην επιβράβευση «του επιστημονικού, τεχνικού, πολιτιστικού, κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου που επιτελείται από ανθρώπους, ιδρύματα, ομάδες ανθρώπων ή ιδρύματα της διεθνούς σκηνής». Η τελετή απονομής των βραβείων γίνεται τον μήνα Οκτώβριο κάθε έτους.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 66 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram