Σάββατο, 04 Μαΐου 2024
Οικονομία 23 Απριλίου 2024

Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα επαγγελματικά ακίνητα ζητά το ΕΒΕΘ

Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα επαγγελματικά ακίνητα ζητά το ΕΒΕΘ Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα επαγγελματικά ακίνητα ζητά το ΕΒΕΘ Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα επαγγελματικά ακίνητα ζητά το ΕΒΕΘ
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

ΕΒΕΘ

Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και για τα ασφαλισμένα επαγγελματικά ακίνητα κατ’ αναλογία της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης για τις κατοικίες, ζητά με επιστολή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Η επιστολή απευθύνεται στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, στον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη και στον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, ενώ υπογράφεται από τον Α΄ Αντιπρόεδρο του ΕΒΕΘ, Εμμανουήλ Βλαχογιάννη.

Το κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

“Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης θεωρεί ότι η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση κατά 10% του ΕΝΦΙΑ που αναλογεί σε κατοικίες ασφαλισμένες κατά το προηγούμενο έτος σωρευτικά για τους ασφαλιστικούς κινδύνους σεισμού, πυρκαγιάς και πλημμύρας, κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα επιφέρει πολύπλευρες θετικές επιδράσεις στην οικονομία.

Επιπρόσθετα, έχοντας λάβει σχετικές εισηγήσεις από επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου μας, θα θέλαμε με τη σειρά μας να θέσουμε υπόψη σας την πρόταση της αναλογικής ισχύος του εν λόγω χρήσιμου μέτρου και για όσα επαγγελματικά ακίνητα είναι ομοίως ασφαλισμένα.

Θεωρώντας ότι η παραπάνω πρότασή μας είναι δίκαιη και θα είναι επιπλέον επωφελής για τις ελληνικές επιχειρήσεις και γενικότερα την οικονομία της χώρας μας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω συνεργασία”.

ΕΒΕΘ

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 5 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram