Κυριακή, 28 Απριλίου 2024
Οικονομία 13 Δεκεμβρίου 2023

Ένθετο Οικονομία: Την 1η Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν τα τελικά τιμολόγια ρεύματος

Ένθετο Οικονομία: Την 1η Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν τα τελικά τιμολόγια ρεύματος Ένθετο Οικονομία: Την 1η Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν τα τελικά τιμολόγια ρεύματος Ένθετο Οικονομία: Την 1η Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν τα τελικά τιμολόγια ρεύματος
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

pexels-md-molla-923953

Παρουσίαση: Κωνσταντίνα Δημητρούλη

Οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αρχίσει να αναρτούν τις παραμέτρους και για τα υπόλοιπα τιμολόγια τους, με τη σύγχυση να αυξάνεται στους καταναλωτές. Να θυμίσουμε ωστόσο ότι όσοι δεν κάνουν καμία κίνηση μέχρι το τέλος του χρόνου θα μεταβούν στο πράσινο τιμολόγιο της εταιρείας τους. Την 1η Ιανουαρίου θα δημοσιευτούν οι τελικές τιμές του Ιανουαρίου και ο κόσμος θα μπορεί να κάνει την σύγκριση.

ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ
Με τιμή χονδρικής 11λεπτά/kWh
Εύρος Λιανικής (ανά kWh): Από 14,5 λεπτά έως 19 λεπτά
Χωρίς έκπτωση συνέπειας: 23,1 λεπτά

ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ
Με τιμή χονδρικής 12 λεπτά/kWh
Εύρος Λιανικής (ανά kWh): Από 15,7 λεπτά έως 20 λεπτά
Χωρίς έκπτωση συνέπειας: 24,3 λεπτά

ΣΤΑΘΕΡΑ (ΜΠΛΕ) ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ
Τιμή ανά kWh
Aπό 17,5 λεπτά έως 68,9 λεπτά

ΚΙΤΡΙΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ
Με τιμή χονδρικής 11λεπτά/kWh

Λιανική: 13,55 λεπτά -17λεπτά

Με τιμή χονδρικής 12λεπτά/kWh
Λιανική: 14,7 λεπτά – 18,3 λεπτά

Δραματική είναι η αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων στη χώρα το 2023, με συνολικά 171 νεκρούς εν ώρα εργασίας. Οι 7 παρεμβάσεις που σχεδιάζει να υλοποιήσει το Υπουργείο Εργασίας στον τομέα της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία παρουσιάστηκαν σε ημερίδα με την συμμετοχή και των κοινωνικών εταίρων. Το ρεπορτάζ είναι της Κατερίνας Γράβου

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία εμφανίστηκε ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Μυτιληναίος. Ωστόσο δεν έκρυψε τη ανησυχία του για την πορεία των χωρών του ευρωπαϊκού βορρά καθώς η οικονομία τους, όπως είπε, βασίστηκε στην ενεργοβόρο βιομηχανία από την οποία όμως πλέον λείπει η φθηνή ενέργεια. Η Μυτιληναίος με την GE Vernova προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας ύψους 1 δισ. λιρών για την κατασκευή της πρώτης υψηλής μεταφορικής ισχύος υποθαλάσσιας διασύνδεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Να παρακολουθήσουμε το ρεπορτάζ της Ραλούς Αλεξοπούλου

Συγκρατημένοι ως προς την πρόσληψη νέου προσωπικού το πρώτο τρίμηνο του έτους εμφανίζονται οι εταιρείες σύμφωνα με την τελευταία Έρευνα Προθέσεων Προσλήψεων του ομίλου ManpowerGroup, ενώ οι εργοδότες εκφράζουν τη δυσκολία τους να βρουν ταλέντα στην αγορά εργασίας.

Ειδικότερα οι προοπτικές απασχόλησης αυξήθηκαν κατά +4% έναντι του αντίστοιχου περσινού τριμήνου και αποδυναμώθηκαν κατά 6% αναφορικά με το 4ο τρίμηνο του 2023. Πιο συγκεκριμένα, το 28% των 525 εργοδοτών στην Ελλάδα που συμμετείχαν στην έρευνα, αναμένει αύξηση των απασχολουμένων, το 18% μείωση ενώ το 51% δεν περιμένει καμία αλλαγή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
1Ο ΤΡΙΜΗΝΟ 2024
525 ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ
28% ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
18% ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
51% ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ

ΠΗΓΗ: ΕΡΕΥΝΑ MANPOWERGROUP

Σύμφωνα, επίσης, με την Έρευνα Έλλειψης Ταλέντου του ομίλου ManpowerGroup, το 1ο τρίμηνο του 2024 αποτυπώνεται ιστορικό υψηλό στο ποσοστό των εργοδοτών που αναφέρουν δυσκολία στην εύρεση ταλέντων (82% έναντι 77% το 2023). Το ποσοστό είναι 7% υψηλότερο από τον Μ.Ο. παγκοσμίως (75%).

Ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος στην Ελλάδα είναι οι Υπηρεσίες Επικοινωνίας καθώς οι προοπτικές προσλήψεων αυξάνονται κατά 39% το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι. Τα διαθέσιμα ταλέντα επισκιάζονται από τη ζήτηση, όπου το 85% των οργανισμών αναφέρουν δυσκολία στην εύρεση του ταλέντου που χρειάζονται.

Οι εργοδότες στην Ελλάδα σε μεσαίες επιχειρήσεις με 50-249 εργαζομένους είναι πιο αισιόδοξοι. Ωστόσο 8 στους 10 εργοδότες αυτής της κατηγορίας επιχειρήσεων δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολία στην εύρεση εργαζομένων με το ποσοστό να εκτοξεύεται στο 87% για την κατηγορία των εταιρειών με προσωπικό 250-999 εργαζομένων.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 21 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram