Κυριακή, 12 Μαΐου 2024
Οικονομία 09 Ιουλίου 2023

ΥΠΟΙΚ: Φοροδιαφυγή και αισχροκέρδεια στο στόχαστρο – Με κάρτες η καταβολή επιδομάτων

ΥΠΟΙΚ: Φοροδιαφυγή και αισχροκέρδεια στο στόχαστρο – Με κάρτες η καταβολή επιδομάτων ΥΠΟΙΚ: Φοροδιαφυγή και αισχροκέρδεια στο στόχαστρο – Με κάρτες η καταβολή επιδομάτων ΥΠΟΙΚ: Φοροδιαφυγή και αισχροκέρδεια στο στόχαστρο – Με κάρτες η καταβολή επιδομάτων
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

ΑΑΔΕ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Το τρίπτυχοενίσχυση εισοδημάτων, μείωση φόρων με αντιμετώπιση φοροδιαφυγής και πάταξη της αισχροκέρδειας είναι ο βασικός άξονας των δράσεων στην οικονομία.

Περισσότερες θέσεις απασχόλησης και αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων είναι οι κεντρικοί άξονες της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής για την επόμενη τετραετία. Από το νέο έτος, ο μέσος δημόσιος υπάλληλος θα δει στο μισθό του αύξηση 70 ευρώ μηνιαίως.

Ψηλά στην ατζέντα και η περαιτέρω μείωση της φοροδιαφυγής.

Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι ολοκληρώνεται μέσα στο 2023 η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS.

Επίσης τα POS γίνονται υποχρεωτικά σχεδόν για το σύνολο των επαγγελμάτων, με υποχρέωση διαβίβασης στην ΑΑΔΕ των στοιχείων από παρόχους υπηρεσιών πληρωμών που βρίσκονται εκτός Ελλάδας.

Επίσης τα προνοιακά επιδόματα θα πληρώνονται μέσω χρεωστικών καρτών. Δεν θα καταβάλλεται δηλαδή το ποσό σε έναν τραπεζικό λογαριασμό αλλά σε μία προπληρωμένη κάρτα, κάτι σαν την άυλη ψηφιακή κάρτα για να χρησιμοποιείται για συγκεκριμένους σκοπούς.

Παράλληλα, αναμορφώνονται τα τεκμήρια διαβίωσης και κωδικοποιείται η φορολογική νομοθεσία.

Οι αυξήσεις στο Δημόσιο

Έναν επιπλέον μισθό τον χρόνο θα κερδίσει ο μέσος δημόσιος υπάλληλος με το νέο μισθολόγιο και την μειωμένη παρακράτηση φόρου από την αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά. 1.292 ευρώ το ετήσιο όφελος που μπορεί να φτάσει έως και 2.084 ευρώ σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, αν συνυπολογιστούν αυξήσεις ή απαλλαγές που εφαρμόζονται ήδη από φέτος.  

Όπως ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης, «σε αυτό το πλαίσιο, κάθε Δημόσιος Υπάλληλος θα έχει:

  • μία αύξηση 70 ευρώ μηνιαίως,
  • το επίδομα τέκνων αυξάνεται από 20 έως 50 ευρώ,
  • και το επίδομα θέσης ευθύνης αυξάνεται 30%.

Μάχη κατά της αισχροκέρδειας


Με μπαράζ ελέγχων, το υπουργείο Ανάπτυξης εντείνει τη μάχη για τον εντοπισμό όσων παραβιάζουν το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους. «Θα επεκτείνουμε τους ελέγχους σε όλη την αλυσίδα, προμηθευτές, παραγωγούς κλπ., ώστε να μην έχουμε τον πληθωρισμό τη απληστίας», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σκρέκας.

Τις επόμενες μέρες έρχεται τροπολογία για επέκταση του καλαθιού του νοικοκυριού έως τέλος του έτους.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου, Άκης Αθανασόπουλος
 

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 36 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram