Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024
Οικονομία 07 Ιουλίου 2023

Ένθετο Οικονομία: Τα μέτρα στήριξης των πολιτών απέναντι στην ακρίβεια έως το τέλος του 2023

Ένθετο Οικονομία: Τα μέτρα στήριξης των πολιτών απέναντι στην ακρίβεια έως το τέλος του 2023 Ένθετο Οικονομία: Τα μέτρα στήριξης των πολιτών απέναντι στην ακρίβεια έως το τέλος του 2023 Ένθετο Οικονομία: Τα μέτρα στήριξης των πολιτών απέναντι στην ακρίβεια έως το τέλος του 2023
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

pexels-kevin-malik-9016541

Σε βάθος τετραετίας θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων.

Ειδικά για το 2023, τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν  από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν ως βασικό στόχο την αντιμετώπιση της ακρίβειας η οποία ροκανίζει τα εισοδήματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται :

·       η επέκταση του market pass τους επόμενους μήνες, πιθανότατα για 3 μήνες, με στόχο την κάλυψη του 10% των μηνιαίων αγορών για τα περισσότερα νοικοκυριά

·       η καταβολή εφάπαξ ενίσχυσης, στο τέλος του 2023, σε όσους συνταξιούχους πλήττονται από την προσωπική διαφορά.

·       η καταβολή από τον Σεπτέμβριο, σε περίπου 200.000 νέους 18 και 19 ετών του Youth Pass ύψους 150 ευρώ.

Πολιτική ενίσχυσης των συνεπών πελατών ηλεκτρικής ενέργειας, πρόσθετα κίνητρα εξοικονόμησης από ενεργειακά ευάλωτους πολίτες αλλά και ειδικό τιμολόγιο για πολύτεκνους προανήγγειλε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος.

Στις αγορές, μεγάλη άνοδο καταγράφουν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων εξαιτίας της επικείμενης νέας αύξησης των επιτοκίων και της ενεργοποίησης των μέτρων ποσοτικής σύσφιξης της ΕΚΤ. Στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Μάρτιο βρίσκεται το γερμανικό 10ετές, επηρεάζοντας και τα ομόλογα των χωρών του νότου. 

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, αυξημένη κινητικότητα καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα με ένα σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον εισαγωγής στο χρηματιστήριο ή μέσω της έκδοσης εταιρικών ομολόγων.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ελληνικών Χρηματιστηρίων, μιλώντας στην Ραλλού Αλεξοπούλου, η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας αποτελεί προαπαιτούμενο για την μετάταξη του χρηματιστηρίου στις αναπτυγμένες αγορές. Ωστόσο δεν είναι κάτι το οποίο θα συμβεί άμεσα.  

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 44 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram