Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024
Οικονομία 06 Ιουλίου 2023

Ένθετο Οικονομία: Πιο παραγωγικό και περισσότερο περιβαλλοντικό το «υβριδικό» μοντέλο εργασίας

Ένθετο Οικονομία: Πιο παραγωγικό και περισσότερο περιβαλλοντικό το «υβριδικό» μοντέλο εργασίας Ένθετο Οικονομία: Πιο παραγωγικό και περισσότερο περιβαλλοντικό το «υβριδικό» μοντέλο εργασίας Ένθετο Οικονομία: Πιο παραγωγικό και περισσότερο περιβαλλοντικό το «υβριδικό» μοντέλο εργασίας
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

ertnews-rec-sdi_20230706_055510.00_09_46_02.Still032

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ

Οι εργαζόμενοι που υιοθετούν το υβριδικό μοντέλο εργασίας κερδίζουν σε επίπεδο ψυχικής υγείας και είναι περισσότερο παραγωγικοί κάτι που μεταφράζεται σε εξοικονόμηση χρημάτων για τους ίδιους και τους εργοδότες, ενώ μειώνουν σημαντικά το αποτύπωμα τους στο περιβάλλον υποστηρίζει ο κ. Αλέξανδρος Κουδουνάς, Επικεφαλής Ανάπτυξης Δικτύου της International Workplace Group (IWG) σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κωνσταντίνα Δημητρούλη.

Χαμηλή ανάπτυξη και συνεχείς απειλές διαβλέπει τα επόμενα χρόνια για τη διεθνή οικονομία το Economist Intelligence Unit παρά την ανθεκτικότητα που καταγράφηκε απροσδόκητα φέτος.

Ειδικότερα για την Ευρωζώνη προβλέπει ανάπτυξη μόλις 0,8% φέτος και 1,4% του χρόνου από 3,6% το 2022. Το EIU εκτιμά μάλιστα ότι ο οικονομικός αντίκτυπος της εισβολής θα συνεχίσει να επιβαρύνει και φέτος την κεντρική Ευρώπη και τη Γερμανία, όπου οι ενεργοβόρες βιομηχανίες θα δυσκολευτούν να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Για τη διεθνή οικονομία προβλέπει ανάπτυξη 2,1% το 2023 και 2,5% το 2024 έναντι 3,1% πέρυσι, με την οικονομία να παραμένει σε σταθερά επίπεδα τα επόμενα χρόνια.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

                                                            2022                            2023                            2024

ΕΥΡΩΖΩΝΗ:                                        3,6%                            0,8%                            1,4%

ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ:            3,1%                            2,1%                            2,5%

ΠΗΓΗ: ECONOMIST INTELLIGENCE UNIT

Για την περίοδο 2025-2027 προβλέπεται σταθεροποίηση των ρυθμών ανάπτυξης.

Τελευταία ευκαιρία στους οφειλέτες με χρέη άνω των 150.000 ευρώ να γλιτώσουν τη δημοσιοποίηση του ονόματός τους. Έρχεται η λίστα με τα ονόματα όσων έχουν χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Πρεμιέρα για τις θερινές εκπτώσεις στις 10 Ιουλίου και με ένα νέο εργαλείο, που στηρίζεται στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, οι ελεγκτές εντοπίζουν τις τιμές των προϊόντων προ και κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων και σε περίπτωση που διαπιστώνουν κερδοσκοπικές πρακτικές, θα επιβάλλουν τσουχτερά πρόστιμα. Να παρακολουθήσουμε το ρεπορτάζ της Γωγώς Κατσέλη. 

Χαμηλότερα από το μέσο όρο της ΕΕ στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος μας κατατάσσουν οι έρευνες τιμών της HEPI ενώ και στο φυσικό αέριο η τιμή στην Ελλάδα είναι η 4η χαμηλότερη στην ΕΕ. 

ΤΙΜΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 

Ελλάδα            0,257 € / KWh 

EE                    0,258  € / KWh 

Πηγή: HEPI

TIMH ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ 

Ελλάδα            0,07 € / KWh 

EE                    0,11  € / KWh 

Πηγή: HEPI

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 32 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram